Magyar Kupa: küzdelmet vár játékosedzőnk a hétvégén

Frissítés: 2019-02-19 20:15:26

Február 23-24-én a női futsal Magyar Kupa final fourját rendezik Szigetszentmiklóson. A DEAC szombaton a Tolnával elődöntőzik, s ha nyer, vasárnap az idei kupasikerért szállhat harcba. Persze egyedüli NB2-es csapatként az élvonalbeliek között ez nem lesz egyszerű küldetés. Üveges Kata játékosedzőt kérdeztük mit vár a hétvégétől.

1. Az első meccsen a Tolna az ellenfél. Örülünk neki, hogy már 10.30-kor játszani kell vagy sem?

ÜVEGES KATA:
- Nem vagyunk hozzászokva a korai kezdéshez, de a Tolna sem! Játszunk, amikor játszani kell! Nem ez fog dönteni szerintem. Azonban az a tapasztalatom, hogy a kupameccsek (elődöntők, döntők) elég nyögvenyelősek, inkább taktikai jellegűek, mint élvezetesek. Nagyobb a nyomás, nagyobb a tét!

2. Mit gondolsz, a HTE - Astra párharcból ki fog továbbmenni a másik elődöntőben?

ÜVEGES KATA:
- Mindkét csapat nagyon domináns, nehéz ezt így előre megjósolni. A HTE rutinos egyéniségekből, futsal ikonokból áll, míg az Astra romboló, agresszív letámadást játszik, kiemelkedő erőnléttel rendelkezik, amivel lesodorja ellenfeleit a pályáról. Kevés gólos összecsapásra számítok. A HTE-nek még hiányzik a kupagyőzelem a tarsolyából, sok múlik azon, hogy mennyire tudnak majd higgadtak maradni a mérkőzés folyamán!

3. A keretünk hogy fog kinézni? A hiányzókkal hogy állunk?

ÜVEGES KATA:
- Mindenki ott lesz aki számít. A teljes kerettel készülünk. Betegeink tudtommal most nincsenek, engem leszámítva, de én addig remélhetőleg kiheverem! Az edzések teljes mértékben erre épülnek, meglátjuk mire lesz elég!

4. A karácsonyi kupán már megmutattuk magunkat a felsőbb osztályú együttesek felé is, vagyis nagy meglepetéssel vélhetően nem szolgálunk majd nekik. Mégis, ha kiemelnél valamit, mi lenne az, amiben felvehetjük a párharcot az NB1-esekkel szemben, amire építhetünk?

ÜVEGES KATA:
- Egyrészről nekünk jóval hosszabb a kispadunk, sokkal több lehetőségünk van belenyúlni a meccsbe. Másrészről viszont elég jól ismerem a Tolnát, és a játékosokat is egyaránt. Tudom kinek mi az előnye, hátránya, hogy kinél mire kell jobban odafigyelni. De persze ez visszafelé is így van. Viszont kiváló játékosaink vannak. Egyénileg és csapatban is képesek vagyunk meglepetéseket okozni, húzni valami váratlant, ahogy már többször is bizonyítottuk. Nagyon remélem, hogy ez is egy ilyen meccs lesz! Én már hetek óta mantrázom magamban, hogy a Tolnát kapjuk! (Így is lett a sorsolás során - a szerk.) Úgy gondolom, hogy a sorsunk már megvan írva. Az biztos, hogy mi minden tőlünk telhetőt megteszünk! A fontos hogy ne izguljuk el!

5. Mikor utazik a csapat, illetve lesz edzés a helyszínen? ami pedig a final fourt illeti, mi az amivel már elégedett lennél?

ÜVEGES KATA:
- Pénteken még edzünk egyet délután, utána egyből indulunk is Pestre! Hogy ne reggel keljen órákat utazni egy ilyen fontos összecsapás előtt! Mi már győztesek vagyunk azzal, hogy a legjobb 4 között vagyunk. Az egyetlen dolog, amit elvárok mindenkitől az az, hogy küzdjünk a pályán! Hogy bízzunk magunkban, hogy akarjuk ezt a győzelmet! A többi nem számít. Büszke vagyok arra, amin már keresztülmentünk. Bármi, ami ezt túlszárnyalná, az már csak hab lenne a tortán.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-19 20:12:49

további cikkek a témában