Jön a tavasz, és mi is!

2019-02-16 10:03:17

A férfi futsal NB1 középszakasz "A" és "B" (egymással egyenrangú) csoportjában elkezdődtek a küzdelmek. A DEAC éppen kimaradt az első körből, de hamarosan, március 4-én Szigetszentmiklóson lépünk pályára, aztán sorjáznak a további meccsek majd. Elek Gergőt kérdeztük az alapszakaszról, ahol az 5. helyen végeztünk, s a ránk váró folytatásról.

Az első fordulóban a Berettyóújfalu változatos, öngólokkal is tarkított meccsen nyert egy góllal (5-6) a Dunaferr otthonában, míg a Rubeola szintén nem könnyen, de otthon tartotta a pontokat (2-1) a Szigetszentmiklós ellen.


1. Az alapszakasz végén a számokkal (helyezés, szerzett pont, lőtt és kapott gólok) mennyire vagy elégedett, esetleg bennünk maradt 1-2 meccs vagy pont hogy reális, esetleg túlteljesített a csapat?

ELEK GERGŐ:
- Megfelelőnek értékelem. Voltak hullámhegyek, s -völgyek. A nagyok ellen a legjobb meccsünk a Mezei ellen volt idegenben, a legrosszabb az Újváros ellen itthon. A mi súlycsoportunkban a legjobb az Aramis ellen itthon a kupában, míg a legrosszabb idegenben a BME elleni első félidő. Tisztán látszik, hogy van napos oldal és árnyékos. Reméljük, hogy jön a tavasz!

2. A folytatásban az első körből kimaradtunk, aztán belecsapunk a lecsóba. Mit gondolsz az "A" és a "B" csoport nagyjából egyforma erős, illetve itt vagy a másikban lenne nehezebb dolgunk?

ELEK GERGŐ:
- Először is örülök, hogy "pihenőnappal" játszunk az első körben! Kovács és Rácz már a csapattal edz, de még nem 100%-osak, márciusra azok lesznek! A mi csoportunkban kiemelkedik a Mezei, erős az Újváros, a másikban elöl 2 erős csapat van, tehát itt az "A" az erősebb. Hátra tekintve amott a Nyírgyulaj erősebb szerintem, mint itt a Szigetszentmiklós. Ellenben az itt lévő Csömört erősebbnek tartom az ott lévő BME-nél. (Az "itt" a mi csoportunk, az "ott" a másik - a szerk.)

3. Megfogalmaztál-e a csapat előtt célt ebben a szakaszban (konkrét helyezés elérése a csoportban) vagy még meglátjuk az első egy-két fordulót és utána érdemes nyilatkozni az erőviszonyokról?

ELEK GERGŐ:
- Az erőviszonyok ismertek. Mindenki igazolt rajtunk kívül, tegyék, ha megtehetik. Nekünk a céljaink változatlanok, amihez a csoport 3. helyét kell megszereznünk! 2 kulcsmeccsel foglaljuk keretbe a második szakaszt, Szigetszentmiklós és Csömör idegenben! Érzésem szerint ezeken a meccseken sok fog múlni!

Magyarán a legelső összecsapásunk (2019. márc. 4. 20.30) rögtön nagy fontossággal bír majd, ráadásul a Szigetszentmiklós ellen vannak kellemes és kevésbé kellemes tapasztalataink is, így várhatóan parázs kis derbinek nézünk elébe márciusban - a többiről nem is beszélve.

A menetrendet IDE KATTINTVA lehet megtekinteni, a legördülő füleknél a "Férfi futsal NB1 "A" csoportot, illetve a fordulók számát kell kikeresgélni. 

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-16 10:03:17

további cikkek a témában