Fiatalos helytállás Szombathelyen

Frissítés: 2019-02-07 09:10:13

A hazai vereség után idegenben még inkább nem nekünk állt a zászló, ám a DEAC férfi futsalosai - gyakorlatilag az ifivel kiállva és Zsuponyó Levente edzővel a kispadon - tisztességes játékkal, a két keret közötti különbséget is figyelembe véve korrekt meccset játszottak Szombathelyen. A Magyar Kupa ebben a szezonban véget ért a számunkra, ám az utánpótlásunkat dicséret illeti.

Férfi futsal Magyar Kupa, a 4 közé jutásért, visszavágó
2019. feb. 6. Szombathely

Kútház Haladás VSE - DEAC 5-1 (1-0)
STAT ITT

A Haladás jutott a legjobb 4 közé, kettős győzelemmel.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Úgy es azt játszottuk a Hali ellen a szerda, tehát a hétköznap ellenére telt házas Magyar Kupa mérkőzésen amit tudunk. A mérkőzés elején valószínűleg meg is leptük kicsit a hazaiakat, hogy eszünk ágában sem volt a "buszt betolni" a kapunk elé. A 10. percben azonban elvédekeztük pár centivel a "nemzet centerét" Dróth Zolit, akinek "szokás szerint lecsúszott" egy jobbos a hosszú vinklibe. Krajcsi mostanában szuper formában véd a kapuban, míg a társak fegyelmezetten, sok futással semlegesítették a Hali próbálkozásait. Néhány alkalommal Alasztics kapust is melegen tartottuk és minimális hátránnyal fordultunk a második félidőre. Nem sokkal a fordulás után egy pontrúgásnál nem léptünk ki Dróthra, aki menetrendszerűen be is vágta a kapufa mellé a játékszert. Ahogy fáradtunk egyre kevesebbet volt nálunk a labda, és többször ért a kapunk elé a Hali. Nem volt azonban érdemtelen szépítő találatunk, szórványos ellentámadásainkban benne volt, hogy előbb-utóbb valamelyik célba ér. Alasztics azonban ma a jobbik formáját hozta, őszinte sajnalatunkra. A 33-35. percek között kijött az idegei fáradtság rajtunk, rajtam is, és megmutattuk a legrosszabb oldalunkat is. Majd még egyszer utoljára felszivtuk magunkat, és az utolsó 4 percben taktikus es fegyelmezett játékkal egyenrangú partnerei voltunk az ekkor már sokat cserélő Vas megyeieknek. Milyen egy edző gondolatmenete egy ilyen mérkőzés után? Jó lett volna még egy találatot szerezni, mert volt rá lehetőségünk, emellett nyilván minden gól egyéni hibából születik, igy elkerülhető is. Nem vagyok elégedett, mert kikaptunk. A közeg, a játékosaim hozzáállása, az önbecsülésünk, és a csapatmorál azonban nagyon inspiráló. A sportszerű hazai szurkolók megtapsolták csapatunkat, de biztos vagyok benne, hogy ha nem is holnap, de a jövőben sok borsot fogunk még törni a Hali játékosai, edzői és szurkolói orra alá!A szombathelyi visszavágón csodaszámba ment, hogy a hazaiak nem tudtak egy gólnál nagyobb előny kiharcolni az első félidőben. Nyilván az első meccs függvényében nyugodtan játszhattak Hajmásiék, ám így is nagyon kellemes meglepetés, hogy a DEAC fiataljai ilyen jól megállták a helyüket.

A második félidőben kettőre növelte előnyét a Haladás, ám Nyeste Csaba, a DEAC UP gólzsákja betalált, így egészen a hajrá kezdetőig akár még valami extra bravúrban is bízhattunk. Ekkor azonban bő két perc alatt berámolt hármat a Haladás, lezárva a párharc érdemi részét.

Mindezzel együtt is azonban bíztató a jövőre nézve ez az eredmény válogatottak, légiósok ellen, idegenben, a DEAC ifista gárdájától.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a csapat készítette Szombathelyen


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-07 01:03:25

további cikkek a témában