Az 1 pont és az 5. hely megvan

2019-02-05 00:27:43

Változatos meccsen idegenben ikszelt a DEAC a BME ellen, így az alapszakasz 5. helyét már biztosan megszerezte férfi futsalcsapatunk. 0-1-nél, 2-3-nál és 4-5-nél is nálunk volt az előny, de végül a kiegyenlítő BME legalább egy pontot otthon tartott.

Férfi futsal NB1, 13. forduló (elhalasztott meccs pótlása)
2019. feb. 4. Budapest, MAFC csarnok

BME-BT FC - DEAC 5-5 (2-1)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Az első félidő egy katasztrófa volt számunkra! Ebben az évben a leggyengébb játékunkat nyújtottuk. A második félidőben bebizonyítottuk magunknak, hogy nem vagyunk mi olyan gyengék. De egyéni hibák még mindig akadtak! A parkettás edzéseket meg kell oldanunk, mert mire megszokjuk lemegy a fél meccs...

Tudtuk, ha nyerünk, vagy legalább döntetlent érünk el, az Aramis már nem tud megelőzni minket (az utolsó forduló eredményétől függetlenül) az alapszakaszban, s elérjük az 5. helyet. Ennek megfelelően szereztük meg a vezetést Vékei Nándor révén, már a 3. percben (0-1). Igaz, az első félidőben sokat hibáztunk, s a BME meg is fordította a találkozót (2-1). A második félidőben aztán 60 másodpercen belül visszaszereztük az előnyt, mivel a 25. percben előbb Tóth Attila, majd Pallai Zsolt is betalált (2-3).

A meccsen azonban egyik gárda sem tudott legalább némileg megnyugtató előnyt szerezni, aztán a hazaik egyenlítettek, majd tovább folytatódott a változékony "labdajárás".

A 31-34. perc sok eseményt hozott, hiszen Varga Dani duplázott, két hazai játékos, Bozsoki és Fritz is sárgalapot kapott, illetve Pallai Zsoltot kiállították, a BME-s Szalmás pedig eredményes volt (4-5). Pallai piros lapja a sporttárs megítélése szerint egy utolsó emberes szabálytalanságért járt.

A lefújás előtti percekben aztán nem tudtuk megtartani az előnyt, így osztozott a pontokon a két együttes. Mi voltaképp elértük, amiért mentünk (1 pont és az 5. hely), a hazaiak ugyanakkor immár korábban bebetonozódtak az utolsó két helye valamelyikére.

A DEAC az utolsó körben Szigetszentmiklósra utazik, ahol február 11-én 20.30-tól csap össze a hazai alakulattal.

Duma és fotó (a hazai meccsen készültek a BME ellen): Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-05 00:27:43

további cikkek a témában