A harmadik volt a legszorosabb

Frissítés: 2019-02-04 00:38:17

A szoros meccsek fordulója zajlott a női futsal NB2 keleti csoportjában. A DEAC is megszenvedett a 3 pontért a vendég Berettyóújfalu ellen, amely csapatot a kupa oda-visszavágóin magabiztosabban gyűrt le, ezúttal azonban csak egy góllal - pedig már 3-0-ra is vezettünk. Igaz, ezért is 3 bajnoki pontot adnak. 

Női futsal NB2 keleti csoport
2019. feb. 3. Debrecen, DESOK

DEAC - MVFC Berettyóújfalu 3-2 (1-0)
STAT ITT

ÜVEGES KATA:
- A lendülettel volt baj, úgy éreztem, mert nagyjából megvan a fejekben, hogy mit kéne csinálni, de a csapat kicsit szétesett volt most. Talán azért, mert nagyobb lett az önbizalmunk, viszont a meccsen a hozzáállásunk lehetett volna jobb. Jó lesz ez egyébként, de a sebességünk nem volt jó, s nem tudtunk felpörögni a gólok ellenére sem, illetve a fejekben kicsit rendet kell tenni! Ám a győzelemnek természetesen örülök.

Az első félidőben Horváth Viki gólja nagyon jókor jött, hiszen már majdnem negyed órája ment a mérkőzés, amikor betalált (1-0), s bizony annyira nem működött jól a hazai gépezet, hogy hátradőlhettünk volna, sőt... Ezután sem tehettük, hiszen az első félidőben még azt se mondhatjuk, hogy kihagytuk az életünket is - mivel inkább gyürkőzve erőlködtünk. Igaz, voltak pofás játékaink, s még az se baj, ha olykor ezek nem eredményesek, de igazából nem volt olyan ütős ma a csapat, mint reméltük.

A második félidőben mintegy két percig csak gurult a labda ide-oda, túl sok cél nélkül, amikor a vendégek kontrája a jobb oldalon rohant a kapunk felé. A beadásról lemaradtunk, bent pedig érkezett szinte egyedül egy vendégjátékos, aki... lyukat rúgott ordító helyzetben. Ha abba beleteszi a lábát, 99%, hogy gól, így azonban köszönhettük, hogy szinte üres kapura nem találta el a labdát.

Az ellentámadásunk aztán majdnem nekünk ért gólt, Horváth Petra a kapussal került szembe, de kevés volt a hely, így a jól záró Pozsgai mellett nem tudta eltenni már a labdát.

Ugyanakkor megállapíthattuk, hogy a Berettyóújfalu igen peches velünk szemben. A két cserejátékos közül az egyik, Donkó a bal oldalon meg tudott iramodni, majd befele húzott, ahonnan lőtt, de egy lábon megpattant a labda, amely így a bal kapufán csattant. Ebből a kipattanóból megindultunk, majd másodpercekkel később Üveges Kata balról felvarrta a labdát a kapufa alá (így lett 1-1- helyett 2-0 az eredmény).

A DEAC nem ült rá az eredményre, sőt, olykor szép támadásokat vezettünk. Egyet kiemelve, a második sorunkból Tóth Nóri labdaszerzése után Dancs Rebi egy jó csel után nem gabalyodott rá a labdára, jól szabadított ki jobbra, ahol Erdős Edina zárkózott fel, szépen adott középre, majd a visszakapott labdát Rebi kapura küldte, de Pozsgai védett. Ez játék volt! Még ha nem is ment be.

A szép megmozdulások sorába Horváth Petra is "feliratkozott", aki szöglet után a hosszú oldalon kapta meg a labdát, egy szép csel után ő sem akart még száz emberen átmenni, hanem lövőhelyzetbe kerülve egyből tüzelt, de a vendégkapus nem első és nem is utolsó védését bemutatva tisztázott. Akárcsak pillanatokkal később egy másik szögletünk után, amikor pedig Üveges Kata célozta meg a kaput, de ekkor is a Mezei hálóőre nyert.

Ugyanakkor Tóth Renáta sem unatkozott a mi kapunkban, Tóth Anita jobbról érkező löketét lábbal védte - szép jelentsor volt ez is. Nem különben az, amelyből a harmadik gólunk született. Mága Szandi jól találta meg Üveget centerben, aki balra fordult le védőjéről, s a következő mozdulattal megtolta a labdát, aztán ütemtelenül ballal elspiccelte a kirongyoló kapus lába mellett (3-0). Profi megoldás volt, egy nagy villanás.

Igaz, az örümünk egy percig tartott, amikor egy remek kontra végén - lábról lábra járt a labda, hozzá se tudtunk szagolni -, a Berettyóújfalu 9-ese, Nagy-Peti Kitti bepofozta a lasztit a kapunba (3-1).

Sőt, kicsit később okkal kiabált a mieinkre kapusunk, miután a félpályánál addig tömörültünk egymásra, míg elvesztettük a labdát, ebből pedig Donkó tök egyedül rohant a kapura, de Tóth Reni bravúrosan hárította a ziccert. Sőt, bár közben volt egy Horváth Viki-féle helyzetünk nekünk is, újra a vendégek veszélyztettek. Nagy-Peti jó csellel indult meg, majd ismét ügyesen húzogatott, de végül a harmadiknál már két emberünk összezárva szabályosan szerelte őt. Remek példája volt ez is annak, hogy a modern futsalban ritkán lehet végigcselezni magad a pályán, ha jól védekezik az ellenfél. Ezúttal is hatástalanítottuk tehát egy amúgy ügyes hölgy magánackióját. Igaz, ez fordítva is előfordult - főleg az előző két DEAC - Berettyó meccsen, de néha most is.

Mindenesetre az előnyünk megvolt továbbra is, ám futsalban két gól még nem a világ. A véghajrában ez be is bizonyosodott, hiszen az utolsó pillanatokban még egy eredményes kontrát vezetett a Mezei Vill, amelynek a végén ismét Nagy-Peti Kitti lőtt gólt (3-2).

Még szerencse, hogy nem volt sok idő hátra, így bár izgalmasan alakultak az utolsó percek, de nem tudott egyenlíteni a Berettyó.

Igazából nem tűnt úgy hogy komoly veszélybe került a sikerünk, még annak ellenére sem, hoyg egy góllal nyertünk csupán, de ha picit több szerencséje van a vendégeknek, bizony megtréfálhattak volna minket.

Ugyanakkor öröm, hogy nem igazán jó játékkal is nyertünk. Más kérdés, hogy például majd a kupadöntőben - NB1-es ellenfelekkel szemben - ennél sokkal több kell, sőt, az NB2 erősebb csapatai ellen is.

Most viszont az biztos, hogy az NB2 keleti csoportban már 33 pontunk van (s vezetünk), míg a 2. Szolnoknak 25, a 3.  helyre felkapaszkodó Nyírségnek pedig 23.

A következő meccsünk február 14-én lesz a Szolnok ellen itthon. Addig sem maradunk női futsalhírek nélkül, hiszen Üveges Kata február 6-10. között Portugáliában szerepel a magyar válogatott tagjaként.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-04 00:31:46

további cikkek a témában