A pontszerzés már 5. helyet ér

2019-02-03 16:06:39

A BME ellen idegenben, majd a Szigetszentmiklós ellen szintén az ő pályájukon fejezi be az élvonalbeli alapszakaszt a DEAC férfi futsalcsapata. Előbb az előző NB2-es kiírás bajnoka következik, hétfőn este (20.30), a MAFC csarnokban. Elek Gergő edző ifjakkal is a fedélzeten vág neki a meccsnek.

1. Ebben a szezonban a BME ellen eddig nem ment rosszul csapatunknak. Igaz, két sikerük egyaránt hazai pályán esett (a Nyírgyulaj és a Szigetszentmiklós ellen), vagyis otthon megkeseríthetik mások életét. Milyen kerettel és célokkal, elvárással vágunk neki ennek az összecsapásnak?

ELEK GERGŐ:
- Mindenképpen nyerni szeretnénk! Sérültjeink még nem készek a játékra, de remélhetőleg a jövő héten edzésbe tud már állni egyikük-másikuk! Hiányukat továbbra is az ifiből pótoljuk!

2. Az alapszakaszban igazából az 5. hely esélyes, hogy meglesz, bár a 6. sem jelentene tragédiát, s mivel ennél hátrébb, illetve előrébb sem tudunk már lépni, az eredményesség mellett netán előtérbe kerülhet a gyakorlás is a hátralévő két NB1-es idegenbeli mérkőzésen?

ELEK GERGŐ:
- Az 5. helyet szeretnénk megszerezni, amihez 1 pont szükséges a két meccsen. Előzetes terveimmel ellentétben nem változtattunk a taktikai repertoárunkon a sok hiányzó miatt! Volt hogy 6 játékossal kellett edzenem, így nem lehetett... Ezen felül nem titkolt célom, hogy megfelelő állásnál a kicsiket bedobjuk a mély vízbe, lássuk, túlélik-e!

Akár már hétfőn bebiztosíthatjuk az 5. helyet, ami azt jelentené, hogy a versenyszabályok értelmében az "A" jelű csoportba kerülne a DEAC a második szakaszban.

Idézzük az ide vonatkozó szabályt!

"Az első szakasz körmérkőzéseinek befejezése után a csapatok helyezésüktől függően a második szakaszban „A” csoportban és „B” csoportban folytatják a küzdelmeket. Az „A” csoportban az első szakasz 1., 4., 5., 7., és 9. helyén, a „B” csoportban az első szakasz 2., 3., 6., 8., és 10. helyén végzett csapatok játszanak tovább."

Az addig szerzett pontok elvesznek, és az "A" és a "B" csoportban a csapatok helyezésük szerint kapott új pontokkal indulnak. Csökkenő sorrendben 6, 4, 3, 2, 1 pontokról van szó, vagyis a DEAC az alapszakaszi 5. helyével az "A" csoportban 3 ponttal indulna.

Persze ez a matekozás még ráér, előbb lássuk, hogy a két hátralévő meccsen sikerül-e legalább 1 pontot szerezni! Először is hétfőn, Budapesten!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-03 16:06:39

további cikkek a témában