Elsüllyeszteni a krokodilokat

Frissítés: 2019-01-17 15:32:06

Közeledik az alapszakasz vége a DEAC floorballosai számára. A Debreceni Egyetem Salming OB I-ben szereplő csapatára három mérkőzés vár még a rájátszásig. A negyedik helynél hátrébb már nem végezhet Varga Tibor legénysége, ám adott esetben még a harmadik hely is elcsíphető.

A srácokra váró alapszakasz-mérkőzések megfelelő felkészülést biztosíthatnak a rájátszásra, hiszen két alkalommal a nyolcszoros bajnok és jelenleg harmadik helyen álló Dunai Krokodilok ellen lép pályára a debreceni csapat, míg egyszer az aktuális bajnoki címvédő Phoenix Fireball csapatához látogatnak a cívisvárosiak.

Szombaton a Dunai Krokodilok érdi otthonában van jelenése a DEAC-nak. A hetedik fordulóból elhalasztott mérkőzés a tabellán elfoglalt helyezések és a hagyományok alapján rangadónak is nevezhető. A „hüllők” a 3., míg az egyetemisták a 4. helyet birtokolják. Ami pedig a múltat illeti, játszottak a felek bajnoki és kupadöntőt is (a bajnoki aranyérem a krokodiloknál, a kupa arany viszont Debrecenben landolt), és még további emlékezetes párharcokra is vissza lehet tekinteni. Az eddigi 15 találkozó töbségét az érdiek húzták be: 9 győzelmük mellett 2 döntetlen és mindösszesen 4 debreceni siker született. Az utóbbi hat mérkőzést zsinórban a krokodilok nyerték meg, igaz a legutóbbi randevúra 2013. március 3-án került sor. Hosszú idő, majdnem hat év után találkoznak ismét a felek.

Vannak még pikáns részletek. Varga Gergő a tavalyi szezonban éppen a krokodiloktól tért vissza Debrecenbe. Így is maradt cívisvárosi születésű ikon, aki a „hüllők” győzelméért hajt. Pazsák Csaba ismét nevelőegyesülete ellen játszhat. Van még kötődése a krokodilokhoz Lánczi Andrásnak is, a múltból pedig szintén feljegyezhettünk olyan kiváló játékosokat (Duró Norbert, Tóth Gábor), akik mindkét csapatban sikeresek voltak.

A debreceniek jó hangulatban és majdnem teljes kerettel várják a szombati párharcot. Bizakodásra ad okot, hogy az utóbbi három mérkőzésüket zsinórban hozták Pál Lóránték, így a formára semmiképpen sem lehet panasz. Eredményes játék ezúttal is az első két sortól várható, de nem kizárt most sem, hogy három sorral veszi fel a küzdelmet Varga Tibor. Pótolni ezúttal Burai Pétert és Tarsoly Ádámot kell, Füzesi Csaba játéka is kérdéses. A többiek viszont a fedélezeten lesznek, így joggal bízhat minden DEAC szurkoló egy újabb szép eredményben.

A debreceniek részéről a szintén jó formában lévő Okos Csanád így vezette fel a találkozót. - A 2019-es évben két mérkézésünk volt, amelyeket sikerült megnyernünk és ezzel fontos lépést tettünk a rájátszás felé. Papírforma szerint a hétvégi mérkőzésünk lesz a nehezebb, ennek tudatában és az utóbbi mérkőzéseinkből merített önbizalommal, bizonyítási vággyal vágunk neki a Krokodilok elleni meccsnek – mondta Okos Csanád.

A krokodilok is motiváltan várják a szombati párharcot. Csapatkapitányuk, Ressely Norbert a következőt nyilatkozta. - Tavalyi szezont nem úgy zártuk, ahogy terveztük, de idén mindenképpen érezhető a javulás. Fiatalokkal, valamint pár új igazolással erősödtünk. Magabiztos győzelmek a CH, szoros meccs a Phoenix ellen, amelyből sokat tanultunk, győzelem Érden a komáromiak ellen. Most kezdődik a szezon java, amikor igazán fel tudunk pörögni a mérkőzésekre. Szombaton egy hajtós, érzelmes, szép megoldásokkal teli, sokgólos mérkőzést várok és nem utolsó sorban remélhetőleg Krokodil győzelmet – így az ellenfél alapembere.

A találkozóra tehát Érden kerül sor. A mérkőzést élőben közvetíti a DEAC Floorball facebook oldala, érdemes lesz ezúttal is bekapcsolódni.

Salming OB I, 7. forduló (halasztott mérkőzés):
Dunai Krokodilok – DEAC
Érd, Batthyány Sportiskola
2019. január 19. (szombat), 14:00


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-01-17 15:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Győzelemmel búcsúzni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-27 12:40:00

Responsive image
Hat év után újra adunk floorball válogatottakat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-30 10:10:00