Magabiztos győzelem az Origo ellen

Frissítés: 2018-09-24 09:35:29

Szeptember közepén az Origo elleni mérkőzés tartotta készültségben a DEAC floorball gárdáját. A debreceniek mindenképpen szerették volna tovább növelni pontjaik számát, amelyhez ideális ellenfélnek tűnt a fővárosi ellenfél. Hazai szemszögből az előjelek abszolút bíztatóak voltak: jó létszámban, régi-új arcokkal együtt vártuk a kezdő sípszót.

A ritmust jól sikerült elkapni: formás támadás végén Pál Lóránt szerezte meg a vezetést. A folytatásban is fölényben játszottunk, számos alkalommal veszélyeztettük a fővárosiak kapuját, ugyanakkor az Origo kontráiban is volt gólveszély. Egy rossz ütközést követően sajnos Szalóki Nándor megsérült, nem tudta tovább folytatni a mérkőzést.  Sokáig úgy tűnt, hogy marad az egygólos különbség, ám ezt Nyisztor Szabolcs másképp gondolta: duplájával 3:0-ra sikerült elhúzni.

A második húsz percre magasabb fordulatszámmal sikerült megérkezni. Hojcska Péter távoli lövése jó alaphangott adott, majd Okos Csanád is feliratkozott a gólszerzők közé. Hojcska Péter második góljával már hatgólosra hízott a különbség, majd Fábián Donát is megszerezte első OB I-es gólját. Nyisztor Szabolcs kezdte megirigyelni a többiek gólgyártását és ismét betalált, majd egy megpattanó lövéssel már 9:0-t mutatott az eredményjelző. A mérkőzés felére sikerült eldöntei a találkozó kimenetelét, megnyugtató játékkal fordulhattunk a második harminc percre. A mérkpzés első emberelőnyét az Origo értékesítette, Lovas Ádám szépített. A fővárosiak csatára lendületben maradt és szerencsés góllal még jobban felzárkóztak (2:9). Fábián Donát újabb góllal jelentkezett, majd Hetei Zsolt találatával 10:3-ra zárkózott az Origo.

A záró húsz percre a csapatok közötti gólkülönbség mértéke maradt az egyetlen igazán fontos kérdés, amely még nyitva maradt. Az első percekben emberhátrányban nyílt lehetőségünk védekezni de szerencsére sikerült megóvni dr. Héjja Gábor kapuját a góltól. Fordított szituációban, azaz debrecenii emberelőnyben viszont sikerült betalálni: formás akció végén Pál Lóránt paszolt az üresen maradó kapuba. Egyenlő létszámban ismét megvillant az Origo: ezúttal Csikai Mátyás szomorított minket egy távoli, pontos lökettel (4:11). Ismételten Nyisztor Szabolcs percei következtek: a csíkszeredai gólvágó ismét duplázott, nem sok alkalommal célzott rosszul a mérkőzés folyamán. A gólok sorát Varga Gergő zárta, kialakítva ezzel a 14:4-es végeredményt – meglett a tízgólos különbség!

A sokgólos siker az önbizalomnak is jót tett, így bátran várhatjuk a soron következő kihívásokat: előbb az SZPK látogat Debrecenbe, majd kétszer a CH vendégei leszünk. Ha ott is sikerül karakteresen játszanunk, sikerülhet meglepetést okoznunk!

Salming OB I, 2. forduló:
Origo SE – Debreceni EAC 4:14 (0:3, 3:7, 1:4)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok, 80 néző
Vezette: Szobonya Kornél, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (5+0), Varga Gergő (1+4), Fábián Donát (2+1), Hojcska Péter (2+1), Pál Lóránt (2+1), Okos Csanád (1+2), Végh Ádám (0+2)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-24 09:30:00

további cikkek a témában