„Nem elég csak a mezeket feldobálni a pályára”

2018-09-21 09:09:00

Papíron idegenben, valójában otthoni környezetben folytatja bajnoki szereplését a DEAC floorball gárdája, miután a fővárosi Origo lemondott a pályaválasztói jogáról. Így egy plusz mérkőzéssel ajándékozza meg a sors a debreceni sportszeretőket.

Ráadásul ismét olyan ellenfél látogat az egyetemistákhoz, akik ellen reális győzelmi eséllyel léphetnek pályára. Az Origo ugyanis az utóbbi bajnoki évadot nyeretlenül zárta és csak a Neumann visszalépésének köszönhetően maradhatott az élvonalbeli mezőny tagja. Bár úgy tűnik, hogy idénre már masszívabb csapat lesz az Origo, a szezon nyitányán méretes pofonba szaladtak bele: a Dunai Krokodilok 23:0-val ütötte ki a fővárosi együttest. Ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy Debrecenben rá akarnak cáfolni a károgókra, és mindent meg fognak tenni a javításért. Egy dacosan küzdő ellenfél ellen pedig mindig nehéz játszani.

Az Origo játékos edzője, Pap Zoltán Kálmán így várja a szombati mérkőzést. - Én személy szerint nagyon szeretek a DEAC ellen játszani, szinte az összes mérkőzésünk ki-ki meccset eredményezett, ami azon kívül, hogy izgalmas, rettentően jövedelmező mindkét fél számára. Ezek a küzdelmek azok, amik a legjobban segítik a fejlődést, mert egyszerűen ki kell hozni magadból a legjobbat, és 60 percen keresztül kell koncentrálnod. Ugyanezt várom a hétvégi mérkőzéstől is, bízom benne, hogy minket igazol majd a végeredmény is, hogy jó döntés volt az OB I-ben maradnunk - mondta a szakvezető.

A debreceniek ezúttal viszont nemhogy pontszerzésben, hanem győzelemben is bíznak. A múlt heti mérkőzés tanulságait levonva készült a csapat egész héten. A hangsúly főként a helyzetkihasználás javítására, a felállt védelem elleni támadásra és a kapu előtti védekezésre helyeződött. A keret jelentős része most is bevetésre készen áll, lehetőség van akár három sorral is felvenni a kesztyűt az Origo ellen. Jó hír, hogy visszatér Burai Péter, aki 2 év kihagyást követően csatlakozik újra a DEAC keretéhez. Hiányzoni ezúttal Nagy Máté fog, míg Dégi Gergely játéka egyelőre kérdéses.

Ami a hazaiakat illeti, tőlük Hojcska Péter vezette fel a szombati mérkőzést.

- Nem is kérdés, hogy a győzelmet tartom elsődleges célnak, és szerintem az Origoval szemben erre még nagyobb esélyünk van, mint legutóbb a Wizards ellen. Szerintem kicsit meg volt illetődve a csapat az élvonalbeli szerepléstől, de az első akadály megvolt, most már nem lesz ismeretlen része a meccsnek, szóval mindenki felszabadultan játszhat. Ha az előző találkozó hibáit, mind védekezésben, mind támadásban ki tudjuk javítani, akkor szerintem jó esélyünk van a 2 pont itthon tartására. Ettől függetlenül mindent bele kell adnunk, nem lesz elég csak a mezeket feldobálni a pályára.”

Ami az örökmérleget illeti, a két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással. Egy debreceni győzelem meleltt egy döntetlent és két Origo sikert jegyezhettünk fel. A gólarány is kiegyensúlyozott: 27:25 a fővárosiak javára. A legutóbbi alkalommal, 2016. áprilisában 4:4-es döntetlen született az Agráron. Bízunk benne, hogy ezúttal a győzelmek száma fog gyarapodni.

A mérkőzés tehát – annak ellenére, hogy hivatalosan az Origo pályaválasztása mellett játszuk – Debrecenben lesz. A találkozóról élő közvetítést is láthatnak a DEAC facebook oldalán, de a jó hangulat és a helyszínen átélhető élmények, no meg a díjmentes belépés miatt mindenkinek ajánljuk a mérkőzésre való kilátogatást.

Salming OB I, 2. forduló:
Origo SE – Debreceni EAC
2018. szeptember 22. (szombat), 17:30
Debrecen, Agrár Campus (Böszörményi út)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-21 09:09:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kupabúcsú

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-15 12:05:00

Responsive image
Az alapszakasz első helye a tét a DEAC floorballosai számára

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-02-13 10:51:00

Responsive image
„Tartalékosan” is jó eséllyel

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-26 11:09:22