Új lendülettel a röplabda és a floorball bajnokságokban

Frissítés: 2018-09-14 11:21:51

A hétvégén induló bajnoki évadban újra a hazai élvonalnak számító Salming OB I-ben indul a DEAC floorball együttese. A debreceni csapat 5 év kihagyás után mérettetheti meg magát újra ezen a szinten. Az előző évinél előrébb lépne az NB I-es röpicsapat is, amely nagyágyúkat szerződtetett. Az új rendszerű bajnokságnak korábbi válogatott játékosokkal, Bagics Balázzsal és Tóth Andrással a soraikban vágnak neki.

Mindezekről közös sajtótájékoztatón számolt be a két DEAC-szakosztály vezetése csütörtök kora délután a DESOK-ban. Az eseményen részt vett Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője is, aki kiemelte, két olyan szakosztályról beszélünk, amelyben nagyon nagy számban sportolnak egyetemisták. – Kiemelném a röplabdát, ahol a korábbi években szinte 100%-ban egyetemi hallgatók játszottak – tette hozzá. Egyben elmondta, a csapatsportágak tekintetében telt ház van. A két egyetemi sportcsarnok teljes kihasználtsággal működik.

Újra az élvonalban a DEAC floorballozói

Az előző idény összességében sikeres szereplést hozott az egyetemi floorballcsapatnak. A fiúk egyetlen ponttal maradtak le a második vonal aranyérméről, de így is sikerült OB I-es tagságot szerezni, miután a szövetség nyolc csapatosra töltötte fel az élvonalt.

– Korábban már hét bajnoki évadot eltöltött az első osztályban a debreceni csapat, most öt év kihagyás után újra ott bizonyíthatunk. Ennek nagyon örülünk, és reméljük, hogy sikerül olyan szereplést elérni a következő időszakban, amely méltó lesz a korábbi évek sikereihez is – mondta Lánczi András szakosztályvezető, aki - utalva a 2007-es bajnoki címre- hangsúlyozta, középtávon újra domináns csapat lenne a DEAC a magyar floorballsportban.

Az előző évben jól teljesítő mag együtt maradt, és a csapat motiváltan várja a szombati szezonrajtot. A keretből csak Kovács Gergely és Salló Barna hiányzik. Gergő másik városba költözött, míg Barna nem egyesületet, hanem sportágat váltott: a DEAC jégkorongcsapatában gólpasszal mutatkozott be az Erste Ligában. Újra ütőt ragad Burai Péter és Szabó Bence is, érkezésükkel tovább növekedett a variációs lehetőségek száma.

A kispadra is érkezett erősítés a cívisvárosi csapathoz, hiszen második edzői időszakát kezdi meg a DEAC-nál Varga Tibor. Az 54 éves tréner már húsz esztendeje foglalkozik floorballal, irányításával szereztek bajnoki és kupagyőzelmet is a debreceniek.

– Nagyon jó játékosállománnyal, remek kapusokkal rendelkezünk, s a csapat tagjai a felkészülés során maximálisan végrehajtották a számukra előírt feladatokat. Három sorral fogunk tudni kiállni, és bízom benne, hogy mind fizikailag mind lelkileg bírni fogjuk a gyűrődést – mondta a tréner, aki hozzátette, a felkészülés folyamán edzőtáborban is voltak, ahol a többi közt vízben futással is erősítette a stáb a fiúkat. Emellett örömének adott hangot, hogy szintén a DEAC „szárnyai alatt” U11-es és U15-ös csapatok is indulnak az utánpótlás bajnokságban.

A DEAC szeptember 15-én, szombaton délután 14 órakor kezdi meg élvonalbeli szereplését a DESOK csarnokban a Phoenix Wizards ellen. Az együttesek idén már összecsaptak egyszer. Januárban minimális, egygólos fővárosi siker született (2:3), amiért az egyetemisták szeretnének visszavágni. A csapat folytatja korábbi jó hagyományait, és ezúttal is jótékonykodásra buzdít. A Rotaract Debrecennel közösen tanszergyűjtést szerveznek rászorulók részére. Ezen kívül lövőversenyre is várják a jelentkezőket, valamint a legtöbb diákot megmozgató oktatási intézmények floorball felszerelésekkel is gazdagodhatnak. A sajtótájékoztatón végezetül bemutatták a DEAC új mezét is.

Válogatott röplabdázók döntöttek a DEAC mellett

A DEAC felnőtt férfi röplabdacsapata az elmúlt tíz évben megszakítás nélkül az NB I-ben szerepelt. Amatőr csapatként mindig a bennmaradás volt a cél, amit a fiúk teljesítettek is. Az elmúlt bajnoki évtől a röplabda is TAO-sportág lett. Ezzel párhuzamosan a sportági fejlődés fellendült, a csapatok közötti verseny erősödött.

Az idei évre a Magyar Röplabda Szövetség új bajnoki rendszert vezet be. Mint Fodor Antal szakosztályvezető a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a 12 csapatos bajnokság felső- és alsóházra tagolódik, az alsóház utolsó két helyezettje két nyert meccsig tartó párharcot vív, s a vesztes búcsúzik az NB I-től. A kiesés elkerüléséért így várhatóan nagy csatát vívnak a csapatok, ezért szükség volt az egyetemi csapat megerősítésére. Hozzátette a biztos bennmaradás érdekében öt játékost igazoltak.  - A DEAC együttesét választotta Hubicska Patrik, aki Nyíregyházáról érkezett és Budai Balázs, aki Kazincbarcikáról igazolt hozzánk, mindketten NB I-es rutinnal bírnak. Talán még nagyobb segítség lesz a két korábbi válogatott játékos, hiszen -személyes kapcsolatoknak hála- sikerült megnyerni a Debreceni Egyetem csapatának a korábban visszavonult Bagics Balázst és Tóth Andrást is. Mellettük pedig Viszokai Marcell (Kazincbarcika) is a DEAC-ban folytatja – mondta a rutinos röplabda tréner.

A megerősített DEAC október 7-én, Kaposváron mutatkozik be az új bajnokságban. A szakosztály célja, hogy a mostani bajnoki szezonban is meghosszabbítsa NB I-es tagságát, sőt az erősítésnek köszönhetően a középmezőny, a 6-8. hely is reális cél lehet.

Mindkét együttes hazai meccsei ingyenesen látogathatók a 2018-2019-es szezonban is. Először tehát floorball, szombaton 14 órától a Phoenix Wizards ellen a DESOK-ban.

PKZs.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-14 11:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Meccsre „éhesen”

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-23 13:57:00

Responsive image
Aranyrangadó a láthatáron

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-22 11:30:00

Responsive image
Emelet fővel hagyták el a pályát a debreceni floorballosok

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-22 06:30:00