Újabb élvonalbeli csapat a DEAC-nál!

Frissítés: 2018-08-08 10:44:18

A Magyar Floorball Szövetség döntésének értelmében a DEAC floorballcsapata indulhat a Salming OB I-ben az SZPK Komárom helyett ősztől. A srácok nem érdemtelenül folytathatják a nyolccsapatos legmagasabb osztályban, az előző idényben kiváló eredményekkel bizonyították, ott a helyük.

A 2017/2018-as szezon az utóbbi évek legjobb eredményét hozta a debreceni floorballnak. A DEAC csapata a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé verekedte magát, míg a második vonalnak számító OB II-es bajnokságban a második helyen zárt az egyetemista gárda.

Ez az ezüstérem nem jelentett automatikus feljutást, ugyanakkor a bajnoki címet nyert SZPK Komárom jelezte, hogy nem kíván élni a feljutási lehetőséggel. A dunántúliaknak ugyanis már szerepel egy gárdájuk a nyolc csapatos első osztályban, és a klub utánpótlás koncepciója sem indokolja az osztályváltást. A DEAC viszont jelezte a hazai szövetségnek: amennyiben az elnökség hozzájárul, a debreceni csapat részt vesz az OB I-es küzdelmekben. A Magyar Floorball Szövetség elnöksége pozitívan állt a DEAC-os kezdeményezés mellé, így szeptembertől ismételten élvonalbeli csapata lesz Debrecennek és újabb élvonalbeli szakosztálya a DEAC-nak. A srácok öt év után startolhatnak a legmagasabb osztályban, a Salming OB I-ben, és a nyolcadik szezonukat tölthetik a legjobbak között.

A csapat tagjai nagy reményekkel tekintenek az új kihívás felé, véli Varga Gergő korábbi válogatott floorballozó.

- Nagyon örülünk, hogy a debreceni floorballcsapat újra az OB I-ben tud szerepelni. Tavaly a feljutás volt a célunk, két mérkőzést leszámítva egyértelműen az OB II-es mezőny fölé emelkedtünk. Az élvonalban nyilván jóval nagyobb lesz a tempó, de mindent megteszünk, hogy minél jobban szerepeljünk – mondta a DEAC alapembere.

A hétvégén meghozott döntés mellett a sorsolás is elkészült. A debreceniek a szeptember 15-16-i hétvégén a Phoenix Wizards ellen kezdhetik meg szereplésüket. Az előző szezonban döntős SZPK Komárom csapata a harmadik, míg a bajnoki címvédő Phoenix Fireball a hatodik fordulóban látogat a cívisvárosba. A debreceniek már a múlt héten elkezdték a felkészülést ezekre a találkozókra. A keret magja maradt, a csapat végleges felállása a következő napokban, hetekben válik véglegessé.

A DEAC-nak immár öt olyan csapata van, amelyik az első osztályban szerepel ősztől. Kosárlabdázóink, jégkorongozóink, férfi futsalosaink és röplabdázóink után immár élvonalbeli floorballcsapatunk is van.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-08 10:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Siker, kapott gól nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-08 14:40:44

Responsive image
Izgalmas csatáknak nézünk elébe a hüllők ellen is

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-29 11:00:00