Floorball: debreceni bronzérem a MEFOB-ról

2018-05-08 14:28:00

Harmadik helyen végzett a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB) a Debreceni Egyetem floorball csapata, amelynek gerincét a DEAC gárdája adta. A döntőt az elmúlt hétvégén rendezték meg Szegeden.

A verseny nem indult a legjobban a cívisvárosiaknak. Az első mérkőzésen 9:2-es vereséget szenvedtek a Budapesti Corvinus Egyetem csapatától. A folytatásban a játék javult, és a szerencse is a debreceni egyetemisták mellé állt. Végül a körbeveréseknek is köszönhetően dobogóra állhatott a DE csapata. Kiemelendő, hogy a legjobb kapusnak járó különdíj is Debrecenbe került, miután Hojcska Bálintot látták a legjobb hálóőrnek MEFOB-döntő szervezői.

A tornáról a Debreceni Egyetem csapatkapitánya, Füzesi Csaba beszélt. - Az idei, szegedi MEFOB négy meccset tartogatott nekünk, amelyek után legalább egy bronzéremmel szerettünk volna hazatérni. Maroknyi csapatunkkal ugyan első nap vereséggel kezdtünk, ám ez nem szegte lendületünket. Másnap egy jól sikerült, csapatokat összehozó este után sajnos még fegyelmezetlenül játszottuk első szombati meccsünket, így alulmaradtunk ebben a küzdelemben is. Tudtuk, hogy a következő két meccset nyerni kell, így a házigazda Szegedet sikerült jó játékkal megfognunk. Kapusunknak, Dorogi Kristófnak kevés kellett ahhoz, hogy gól nélkül hozza le a meccset, ami az idei MEFOB-on végül egy hálóőrnek sem sikerült. Utolsó meccsünk igazán kimagasló volt. Bár szoros meccsen kikaptunk, sajnálhattuk, hogy nem így játszottunk az elejétől. Szerencse is kellett ugyan hozzá, de a bronzérmet el tudtuk hozni. Tapasztalattal és sok szép emlékkel tértünk haza – összegzett a csapatkapitány.

A Debreceni Egyetem eredményei:

Debreceni Egyetem – Budapesti Corvinus Egyetem 2:9

Semmelweis Egyetem – Debreceni Egyetem 8:6

Szegedi Tudományegyetem – Debreceni Egyetem 2:5

Budapesti Műszaki Egyetem – Debreceni Egyetem 8:5


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-08 14:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kiütéses DEAC-siker floorballban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-26 11:51:00

Responsive image
Válogatott erősítés

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-27 14:00:00