Ezüstérmes a floorballcsapat

Frissítés: 2018-05-02 13:46:09

Dupla sikerrel búcsúzott a szezontól a DEAC OB II-es floorballcsapata. A fiúk 8-3-ra nyertek pénteken a Dunaújvárosi Egyetem-RFT alakulata ellen idegenben, azután vasárnap, a Kazincbarcikai Ördögök otthonában is eredményesen szerepeltek. A DEAC ott 12-5-re győzött, és a második helyen zárta az OB II-es küzdelmeket.

Pénteken igazi rangadóidőpontban lépett pályára a DEAC csapata Dunaújvárosban. A találkozónak tétje igazán csak debreceni szempontból volt, hiszen egy vendéggyőzelem biztosan az ezüstérmet jelentette Varga Gergőéknek.

A sok hiányzó dacára jól állt bele a találkozóba a cívisvárosi legénység. Az első játékrész során jóval több kapura lövése volt a DEAC-nak, ám mindösszesen Varga Gergőnek sikerült túljárnia a jó formában védő Majorosi Tamás eszén. Sokáig úgy tűnt, hogy minimális debreceni előnnyel mehetnek pihenni a csapatok, ám a szünet előtt Siklósi Zoltán két gyors villanásának köszönhetően a hazaiak vezettek.

A második felvonásban érdekes mérkőzést láthattak a nézők. Mindkét csapatban benne volt a gószerzés lehetősége, de a kapuk sokáig érintetlenek maradtak. A mérkőzés felét követően esélyt kapott a DEAC az egyenlítésre, miután emberelőnybe került. A felállás jól sikerült, ismét Varga Gergő talált be. A lendület kitartott, Balogh Richárd jó szokásához híven ezúttal is betalált távolról (2:3). A debrecenieknek még egy emberelőnyük adódott, amely kihasználatlanul maradt. Az utolsó húsz percre így előnnyel fordulhatott a cívisvárosi legénység.

A szünetben kisebb változások történtek a sorok összeállítását illetően. Ez a húzás jónak bizonyult, hiszen Nyisztor Szabolcs gyorsan megduplázta a DEAC előnyét. A lendület továbbra is megmaradt, Hojcska Péter küzdött meg a labdáért, majd passzát Végh Ádám értékesítette. Nyisztor Szabolcs újabb találatával pedig eldőlni látszott a mérkőzés (2:6). Mielőtt elkényelmesedett volna a DEAC, Sója László góljával zárkózott a dunaújvárosi csapat. Ez a figyelmeztető jel ismét támadásra ösztönözte mieinket, akik Varga Gergő góljával visszaállították a négygólos differenciát. A továbbiakban is igyekeztek letámadni a házigazdák, de egyre inkább elfáradt a Fejér megyei csapat. A DEAC még egy emberhátrányt is kivédekezett, az utolsó percben pedig Nyisztor Szabolcs révén kialakult a 3:8-as végeredmény.

A mérkőzést követően érthetően elégedetten nyilatkozott a debreceniek kapusa, dr. Héjja Gábor. „- Ahogyan az várható volt, a dunaújvárosi csapat hazai pályán sokkal keményebb ellenfélnek bizonyult, mint az őszi összecsapáson. Az első harmad elég döcögősen indult, hiába mi szereztük meg a vezetést, a játék ritmusára nem igazán éreztünk rá és az újvárosiak gólokkal büntették a hibáinkat. A második harmadtól kezdve már jobban tudtuk kontrollálni a mérkőzést, a védekezésünk is összeállt, és idővel a helyzeteinket is sikerült gólokra váltanunk. Nagyon örülök a második helynek, remélem ez a feljutáshoz is elég lesz” – mondta a kiváló hálóőr. Kiss Péter, a dunaújvárosiak csatára is összegzett. „- Kicsit csalódott vagyok az eredményt illetően, a vége sajnos nem volt szoros, de azért két harmadon át tartottuk magunkat, ami pozitív dolog. Sajnos kijött a fizikai különbség a két csapat közt, de legalább tudjuk, hogy a későbbiekben min kell javìtanunk. Gratulálok a Debrecennek a szezonbeli második helyhez” – mondta Kiss Péter. Győzelmével tehát ezüstérmet szerzett a DEAC az OB II-ben. Így utaztak két nappal később Kazincbarcikára.

A keleti rangadónak tehát már nem volt tétje, hiszen a debreceniek biztosan a 2., míg a borsodiak a 4. helyen zárták a bajnoki szezont. Ugyanakkor volt miért visszavágnia mieinknek. A bajnokság egyetlen hazai vereségét a borsodiaktól szenvedte el a cívisvárosi legénység.

A mérkőzés ritmusát jobban csípte el a DEAC. Okos Csanád révén hamar megszerezték az előnyt az egyetemisták. A folytatásban keményebbek lettek a hazaiak, sokat ütköztek, letámadással igyekeztek zavart okozni. Rövidtávon ez jó receptnek tűnt, hiszen Szabó Ákos és Karácsony Péter góljaival meg is fordították az állást. A vendégek nem estek kétségbe. Nyisztor Szabolcs gyorsan egalizált, majd Pál Lóránt révén ismét a fekete mezeseknél volt az előny (2:3). A mérkőzés első emberelőnyét is kihasználták a debreceniek, ismét Pál Lóránt vette be a hazai kaput. A szünet előtt Szalóki Nándor is betalált, így kényelmes előnnyel várhatták a folytatást a DEAC játékosai (2:5).

A második etap is debreceni góllal indult, Okos Csanád szomorította el az ördögöket. Egy szép támadás végén Szalóki Nándor ismét betalált, így eldőlni látszott a mérkőzés (2:8). A debreceniek emberhátrányukat is kivédekezték (érdekes, hogy Okos Csanádot látták szabálytalannak, miközben ő „nyelt le” egy ütést), majd Balogh Richárd is betalált. A hazaiak kissé zárkóztak. Szabó Ákos, majd Török Gábor faragott a hátrányon (4:8). A szünet előtt azonban ismét a debreceniek pacsizhattak. Pál Lóránt és Szalóki Nándor talált be (4:10).

Az utolsó játékrész sajnos már nem csak floorballról szólt. A játékrész első gólját ismét a debreceniek szerezték Kovács Gergely révén. Mindkét csapatnak volt lehetősége emberelőnyben támadni, de ebből is a debreceniek jöttek ki jobban. A hátrányt kivédekezték, előnyből pedig ismét betaláltak. A hazaiak időkérésüket követően rendezték soraikat, ám a vége előtt három perccel elszabadultak az indulatok. A hazaiak játékosa, Török Gábor a beszámolók szerint szabályosan letarolta a DEAC-os Balogh Richárdot. A labdának köze nem volt a tetthez, ám a piros lap elmaradt. A tett súlyát növeli, hogy az „elkövető” még azóta is tartozik a bocsánatkéréssel.  A vége előtt maradt egy kicsi floorball is, amikor a hazaiak szép kontra végén beállították a végeredményt Gál Tamás révén.

A nagy különbség dacára nagyon is negatív szájízzel zárta tehát a szezont a DEAC csapata. Egyik legjobb játékosa szenvedett súlyos sérülést egy olyan szituációban, aminek nem sok köze volt a floorballhoz. Az elsődleges diagnózis alapján Balogh térdszalag-sérülést szenvedett, ezúton kívánunk neki jobbulást. A mérkőzésnek így sajnos még a Fegyelmi Bizottság előtt lesz utóélete is, a DEAC ugyanis tárgyalást kezdeményezett az ügyben a hazai szövetségnél.

 

Férfi OB II, 17. forduló
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – Debreceni EAC 3:8 (2:1, 0:2, 1: 5)
Dunaújváros, Campus Aréna, 40 néző
Vezette: Kovács Balázs, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (3+1), Varga Gergő (3+1), Balogh Richárd (1+2), Salló Barna (0+2), Végh Ádám (1+0), Lánczi András (0+1), Hojcska Péter (0+1)

 

Férfi OB II, 15. forduló (halasztott mérkőzés):
Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC 5:12 (2:5, 2:5, 1:2)
Kazincbarcika, 50 néző
Vezette: Papp Péter, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Pál Lóránt (3+1), Nyisztor Szabolcs (1+3), Szalóki Nándor (3+0), Kovács Gergely (2+1), Okos Csanád (2+1), Balogh Richárd (1+1), Lánczi András (0+2)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-02 13:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hat év után újra adunk floorball válogatottakat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-30 10:10:00

Responsive image
Fontos győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-02-16 06:49:50

Responsive image
Az alapszakasz első helye a tét a DEAC floorballosai számára

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-02-13 10:51:00