Győzelemmel búcsúzni

2018-04-27 12:40:00

A hosszú hétvégén sem tétlenkednek a DEAC floorball csapatának játékosai. Pénteken Dunaújvárosban, vasárnap Kazincbarcikán lépnek a palánkok közé a debreceni egyetemisták. Mindkét találkozó halasztott mérkőzés, és a vasárnapi lesz a szezon utolsó tétmeccse a csapatnak. Amennyiben akár egy pontot szerez a cívisvárosi együttes, biztosan a második helyen végez.

Pénteken tehát Dunaújvárosba látogat a gárda. A hazaiak számára az ötödik hely a tét, míg a debrecenieknek akár már ma befuthatnak a második helyre. Az újvárosi csapat az utóbbi időszakban muzsikált úgy, ahogy azt elvárták maguktól. A szezon során váratlan és nagyarányú vereségek is becsúsztak, ennek köszönhetően tanyázik a középmezőnyben a gárda. Az őszi mérkőzés is magabiztos debreceni sikert hozott (17:3), amelyet mindenképpen feledtetni szeretnének az újvárosiak.

A dunaújvárosiak részéről Kiss Tibor, a csapat játékosa így várja a mai mérkőzést. „Mivel az odavágó szörnyen sikerült részünkről, ezért most pénteken szeretnénk megmutatni, hogy egy Dunaújváros – Debrecen mérkőzés milyen izgalmas és szoros tud lenni. A szezon utolsó hazai mérkőzésén nyerni pedig elég különleges lenne. Ha a pénteki mérkőzés nem DEAC győzelemmel zárul, akkor vasárnap ki-ki mérkőzést fognak játszani az Ördögökkel, úgyhogy a véleményem az, hogy mindent meg fognak tenni a srácok, hogy már a hétvége első napján eldőljön a 2. hely sorsa.”

Kissé a vasárnapi mérkőzésre is előre kacsintunk. A Kazincbarcikai Ördögök ellen van miért törlesztenie a DEAC-nak, ugyanis a bajnokság során az egyetlen hazai vereségét a borsodiak ellen szenvedte el a legénység. Csak a szezon végén látszik, hogy bizony az akkori pontvesztés is az első helybe került, így a presztízs szempontjából igazán komoly tétje lesz a találkozónak. A barcikaiak 4. helyét nem veszélyezteti semmi, a harmadik Dunai Krokodilokat csak pontban érhetik be, helyet már nem cseréhetnek a csapatok.

A borsodiak is készülnek, ezt alátámasztja Karácsony Péter nyilatkozata is. „A keretben meglepetés nem lesz, szerencsére mindenki tudja majd vállalni a játékot. A sérülések és egyéb dolgok is elkerülik a csapatot, ez mindenképpen jó hír számunkra. Reméljük, tudunk majd valami „különlegeset” mutatni a Debrecennek, de ez derüljön ki inkább majd vasárnap!”

A debreceniek mindkét összecsapásra tartalékosabb kerettel, de győzelmi szándékkal utaznak. Lánczi András edző így vezette fel a hétvégi mérkőzéseket. „Hosszú szezon áll mögöttünk, és remélem, örömjáték vár ránk. Különösebb teher nem lesz se rajtunk, se az ellenfeleinken. Két olyan csapathoz látogatunk, akikkel rendre jó mérkőzéseket játszottunk, most is hasonlóban bízok. Egyetlen pont is elég ahhoz, hogy biztosan befussunk a második helyre, ugyanakkor a megítélésünk és az önbecsülésünk miatt is győzelmekkel szeretnénk ezt a bajnoki évadot lezárni” – hangsúlyozta Lánczi András.

Férfi OB II, 17. forduló (halasztott mérkőzés):
Dunaújvárosi Egyetem-RFT – Debreceni EAC
Dunaújváros, Campus Aréna
2018. április 27. (péntek), 20:00

Férfi OB II, 15. forduló (halasztott mérkőzés):
Kazincbarcikai Ördögök – Debreceni EAC
Kazincbarcika, Kazinczy Sportcsarnok
2018. április 29. (vasárnap), 14:00


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-27 12:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ismét DEAC játékosok címeres mezben

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-08 15:50:00

Responsive image
Az élen zárja 2019-et a Debreceni Egyetem floorball gárdája!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-02 09:00:00

Responsive image
Szuper védelmek csatája

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-12-22 12:39:01