„Levadászták” a krokodilokat

2018-04-23 14:10:00

Magabiztos, 9-2-es győzelmet aratott a DEAC floorballcsapata szombat este Érden. A debreceni egyetemisták a második helyen álló Dunai Krokodilokat verték 9-2-re az OB II. 12. fordulójában. A két együttes így helyet cserélt a tabellán.

Vegyes előjelekkel várta a DEAC a Dunai Krokodilok elleni összecsapást. z egyetemista csapatból egy sornyi kiváló játékos hiányzott, ám így is volt kiktől remélni a jó játékot. Hasonló cipőben jártak a házigazdák is: néhány játékosuk nekik sem tudott játékra jelentkezni, de így is voltak bőven rutinos és jó játékosok a keretükben. A mérkőzés tétje sem volt kicsi, hiszen az ezüstérem forgott kockán. Minden adott volt tehát egy jó floorball mérkőzéshez.

A találkozó kisebb csúszással kezdődött, ami a hazaiaknak esett rosszabbul. A debreceni csapat az első percektől fogva aktívabb volt, amikor pedig kellett, Dorogi Kristóf jól végezte dolgát. Az első játékrész derekán szerezte meg a vezetést a debreceni csapat Varga Gergő jóvoltából, majd Balogh Richárd a mérkőzés egyik legszebb gólját lőtte. Nyisztor Szabolcs találatával már hárommal ment a DEAC, a játékot is jól kontrollálta a cívisvárosi csapat. A szünet előtt Varga Gergő ismét bevette az érdiek kapuját (0-4), kiváló első harmad volt tehát az egyetemisták mögött.

A megnyugtató előny ellenére a második etapban sem nem eresztett le a hajdúsági csapat. Egy kapu előtt kavarodásnál Tóth Ádám szépített, de gyorsan volt erre válasz. Nyisztor Szabolcs is óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe (1-5). A folytatásban igyekeztek több zavart okozni a házigazdák, több volt a szabálytalanság, így a kiállítás is. Ebből az adok-kapokból is a debreceniek jöttek ki végül jobban. Pál Lóránt egy szép emberelőnyös gólt szerzett (1-6). Jól ment az egész csapatnak, Dorogi Kristóf lehúzta a rolót, a védők is jól állták a sarat, a támadók pedig eredményesek voltak.

A záró húsz perc is tartogatott még szép pillanatokat. Hamar újabb gólt ünnepelhetett a DEAC Varga Gergőnek köszönhetően (ez a találat is biztosan benevezhet bármelyik gólszépszégversenybe). Hojcska Péter is szépen készített elő Szalóki Nándornak, így már 8-1-re vezetett a debreceni csapat. A krokodilok Holdonner Milán révén zárkóztak, ám a slusszpoén az utolsó másodpercre maradt. Székely gólnak örülhettek a debreceniek, hiszen Nyisztor Szabolcs és Pál Lóránt együtt vitt véghez egy szép kontrát, melyet utóbbi játékosunk értékesített.

A mérkőzésről Hojcska Péter, a DEAC védője így vélekedett. „Teljes mértékben meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével és örülök, hogy azoknak, akik eddig nem feltétlen gyártották a gólokat, most sikerült jó időben betalálniuk, és ezzel a pszichológiai csatát a mi oldalunkra billenteniük. Szintén említésre méltó, hogy nem vettük fel a krokik stílusát, és nem mentünk bele olyan párharcokba, amikben rutinból megvertek volna minket, illetve, hogy a szezonban mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik 100 gól alatt kapott, és ez a tegnapi védekezésünkün is látszott. Remekül uraltuk a labdát, és nem adtunk felesleges helyzeteket az ellenfélnek.”

A szezon egyik legjobb játékát mutató DEAC magabiztos győzelmével szinte a nyakában érezheti az ezüstérmet, ám még két további mérkőzés mindig vár a csapatra. Pénteken Dunaújvárosban, vasárnap Kazincbarcikán meccselnek az egyetemisták.

Férfi OB II, 12. forduló (halasztott mérkőzés):
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC 2-9 (0-4, 1-2, 1-3)

Érd, Batthyányi Sportcsarnok, 30 néző
Vezette: Görög Tamás, Tóth Krisztián

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-23 14:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Becsülettel harcoltak a játékosok

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-21 13:00:00

Responsive image
Emelet fővel hagyták el a pályát a debreceni floorballosok

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-22 06:30:00

Responsive image
Fontos győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-02-16 06:49:50