„Készülnek egy-két ravasz megoldással”

2018-04-20 11:29:00

Célegyenesbe fordult a DEAC floorballcsapata. A hónap során még három idegenbeli fellépés vár az egyetemi csapatra. A következő feladat a Dunai Krokodilok gárdájának legyőzése lesz, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. A második helyezett fogadja tehát a harmadikat.

A házigazda érdi együttes főként rutinos, sok nagy csatát és sikert megélt játékosból tevődik össze, kiegészülve feltörekvő fiatalokkal. A krokodilokat ismerve ezúttal is készülnek egy-két ravasz megoldással is a debreceniek ellen. Annál is inkább, mert számukra már nem lesz több lehetőség a pontszerzésre: a szombati lesz az utolsó mérkőzésük a 2017/2018-as szezonban. Csak emlékeztetőül: a debreceniekre még 2 további fellépés vár.

A DEAC számára ettől függetlenül fontos cél a győzelem, és az azzal járó két bajnoki pont begyűjtése. Amennyiben ez sikerül, akkor a hajdúságiak még jobb pozícióba kerülnek a második helyért folytatott harcban. A héten négy alkalommal is edzett az egyetemista csapat, így megfelelő erőállapotban várhatják a szombati fellépést. Ugyanakkor az fejtörésre ad okot, hogy egy sornyi jó játékos is kihagyni kényszerül a mérkőzést. Kácán Balázs szezonja sérülés miatt sajnos idő előtt véget ért. Mellette nem tud a csapattal tartani Okos Csanád, Kovács Gergely, Balogh János és Tarsoly Ádám sem, ráadásul a Fábián-testvérek játéka is kérdéses. Szerencsére van olyan mély a mostani keret, hogy így is eséllyel vehetik fel a párharcot a krokodilokkal szemben.

Biztosan pályára lép Szalóki Nándor, aki a legutóbbi, Veszprém elleni mérkőzésen is betalált. „Nem számítok könnyű meccsre, hisz az előző derbink döntetlennel zárult, így biztos vagyok abban, hogy nem adják magukat könnyen a krokodilok. Nem kérdés, hogy győzni megyünk, de ez csak akkor sikerül, ha végig fegyelmezettek leszünk támadásban és védekezésben egyaránt.” A házigazdák felkészüléséről Nádor Krisztiántól tudtunk meg részleteket. „A mi csapatunk egy lelkes, jó kis társaság, akik tényleg csak kedvtelésből játszanak. Ha minden igazolt játékosunk ott lehetett volna a meccseken, akkor akár az első helyen is végezhettünk volna, de ez most még nem a realitás. Talán majd jövőre.  Szombaton sem mi vagyunk az esélyesek, sajnos megint nem a legerősebb csapatunkkal tudunk majd játszani, de ennek ellenére izgalmas, jó meccsre számítok” – mondta az ellenfél egyik legjobbja.

Az örökmérleg eddig mindösszesen egy összecsapást tartalmaz, azt se oly régről. A csapatok decemberben az Agráron mérkőztek meg egymással, ahol végül 3-3-as döntetlen született. A DEAC csapata bízik benne, hogy ezúttal a győzelmek számát is sikerül növelni.

A csapat szurkolóinak ezúttal sem kell nekivágni az utazásnak, ha élőben szeretnének szorítani a fiúknak. A DEAC Floorball facebook oldalon ezúttal is lesz élő közvetítés.

Férfi OB II, 12. forduló (halasztott mérkőzés):
Dunai Krokodilok – Debreceni EAC
2018. április 21. (szombat), 18:00
Érd, Batthyányi Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-20 11:29:00

további cikkek a témában
Responsive image
Parádés 13-as

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-31 13:50:00

Responsive image
Válogatott erősítés

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-27 14:00:00