Magabiztos győzelem

Frissítés: 2018-04-16 13:16:54

A 2017/2018-as szezon utolsó hazai bajnokija várt a DEAC floorball csapatára szombaton. A tartalékos, ám tehetséges fiatalokból álló veszprémi Lizards Floorball Team vizitált a cívisvárosban. Nem is borult a papírforma, a DEAC hatgólos, 11-5-ös győzelemmel búcsúzott a hazai pályától. 

Az előjelek a hazaiaknak kedveztek. Ezúttal is teljes létszám, vagyis 20 játékos állt rendelkezésre, míg a dunántúliak mindösszesen 8 mezőnyjátékossal tudtak kiállni. 

Az első perc máris gólt hozott. Füzesi Csaba érkezett jó ütemben Salló Barna passzára. A vendégek is gyorsan villantak. Balázs Levente szép góllal egalizált. A csapatok nem akartak leállni a gólszerzéssel, Szalóki Nándor révén ismét a DEAC-nál volt az előny. A gólokat követően kiállítások következtek, így a hazaiak kettős hátrányba kerültek, amelyet végül Trombitás Balázs használt ki (2:2). Ezt hosszú gólszünet követte. A Lizardsnak labdája is volt a vezetés megszerzésére, de a játékszer a kapuvason csattant. A harmad második felében aztán futószalagon jöttek a hazai találatok. Pál Lóránt szép akciót zárt le góllal, majd Kovács Gergely, Lippai Péter és Végh Ádám is betalált (6:2). Horváth László révén közelebb léptek a vendégek, ám a szünet előtt Balogh Richárd visszaállította a négygólos különbséget.

A második etap is debreceni találattal indult, Salló Barna volt eredményes. A folytatásban aztán a kpausok kerültek reflektorfénybe, miután a vendégek hálóőre, Tótik Simon egészen parádésan védett, a debreceniek számos alkalommal megkísérelték bevenni a kapuját, sikertelenül. Dorogi Kristóf is jól végezte a dolgát, az egész játékrészben nem kapott gólt. A szünetig azért még egyszer lehetett hazai gólnak örülni. Pál Lóránt találata után már 9:3-t mutatott az eredményjelző.

A harmadik etap is egy szép Salló Barna megmozdulással indult, ami már a 10. hazai találatot eredményezte. A vendégek Kasza Balázs révén szintén szép góllal jelentkeztek. Trombitás Balázs lövése után még közelebb léptek a vendégek, ám végül ez a mérkőzés sem maradt Varga Gergő show nélkül. A hazaiak csatára alakította ki a 11:5-ös végeredményt.

A DEAC legeredményesebb játékosa Salló Barna volt, aki 5 ponttal zárt. A sérülésből visszatért játékos így értékelt. „Nagyon vártam már ezt a mérkőzést, hiszen szűk 3 hónap után most először játszhattam bármiféle tétmeccset. A mérkőzést jól kezdtük, sikerült betalálni az első percben, de aztán gyrosan jött rá a válasz is. Az első harmad utolsó hat percében sikerült 5 gólt szereznünk, ami szerintem eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. Sok helyzetet alakítottunk ki, de ezekből keveset értékesítettünk, dicséret illeti az ellenfél kapusát, nagyon jól védett a meccsen. A saját játékommal is többé-kevésbé meg vagyok elégedve, de ilyen legendákkal, mint a két Geri könnyű játszani. Összességében egy fiatal, technikás és gyors együttest sikerült legyőzni, szerintem a nézők is jól szórakozhattak, örülök, hogy győzelemmel sikerült búcsúzni a hazai pályától.”

A mérkőzés ritmusa jó volt, a kilátogatók nem csalódhattak a látottakon. A DEAC-nak még van dolga, hogy javítson a játékán, mert még 3 fontos idegenbeli mérkőzés vár a csapatra.

A DEAC Floorball szakosztálya itt is köszönetet mond mindenkinek, aki könyvfelajánlással élt. A hodászi Szent Miklós Ápoló-Gondozóotthon lakóinak egy doboz könyv gyűlt össze.

Férfi OB II, 18. forduló
Debreceni EAC – Lizards Floorball Team 11:5 (7:3, 2:0, 2:2)
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka, 70 néző
Vezeti: Papp Péter, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Salló Barna (2+3), Pál Lóránt (2+0), Varga Gergő (1+1), Kovács Gergely (1+1), Balogh Richárd (1+1), Nyisztor Szabolcs (0+2), Füzesi Csaba (1+0), Lippai Péter (1+0), Szalóki Nándor (1+0), Végh Ádám (1+0), Dégi Gergely (0+1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-16 11:52:00

további cikkek a témában
Responsive image
Vért izzadtunk a győzelemért

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-13 20:00:00

Responsive image
Legyőztük az Origo Mohicans csapatát

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-17 09:00:00