Csatát vesztettek, de a „háború” még tart

2018-03-26 14:41:00

9-8-ra alulmaradt a DEAC férfi floorballcsapata a Komárom otthonában, szombaton. A feljutás szempontjából nagyon fontos két bajnoki pontot hagytak a srácok az SZPK-nál, ám a pontvadászatnak még nincs vége.

Sajnos csak reggel derült ki, hogy Salló Barna nem tudja vállalni a játékot, így kényszerhelyzetbe került az együttes a sorok összeállításában. A kezdő húzás után azonnal rájuk rontott az SZPK és észrevehetően jobban pörgött, mint a DEAC. Több helyzetet dolgoztak ki, végig előttük jártak a harmadban játékban – gólokban viszont közel maradtak a debreceniek, 3-3-mal végződött a játékrész, Szalóki Nándi és Okos Csanád mellett Varga Gergő lőtték a góljainkat. Az eredmény hízelgő volt, több gólos hátránnyal is fordulhattunk volna.

A második harmadban nem változott a játék képe. Az SZPK nyomott és minden hibát kegyetlenül kihasznált – alig telt el a harmad fele és már három góllal lépett a hazai csapat. Sajnos emberhátrányba is került a DEAC, de „hátrányos” játékával megzavarta az ellenfelet és előbb Varga Gergő értékesített gyönyörűen büntetőlövést, majd Okos Csanád szerzett gólt. A Komárom azonnal válaszolt egy góllal, ami rettenetesen megfogta Lánczi András együttesét. A játékrész további részében még egy gólt kapott a csapat, és 8-5-tel fordult a záró harmadra.

A záró játékrész előtt kapust cserélt a Debrecen, Dr. Héjja Gábort Dorogi Kristóf váltotta a kapuban. Mindent egy lapra feltéve támadtak, aminek meglett az eredménye. Folyamatosan zárkózott fel és végre elkapta a meccs fonalát a DEAC, és a védekezés is hatékonyabb lett. Nagyon feszült volt a meccs, de a játékhelyzetekből az egyetemisták jöttek ki jobban. A debreceni és a komáromi Varga Gergő is gólt lőtt pár másodperc különbséggel, majd alig fél percre rá Balogh Richárd is eredményes volt. Pál Lóránt passzából Szalóki Nándi lőtt gólt, így már csak egy volt közte. Dorogi Kristóf kiváló védéseket mutatott be, jól jött be a meccsbe. A többi közt egy – kérdéses – büntetőt is remek reflexmozdulattal hárított. Óriási szerepe volt abban, hogy ilyen szoros lett a meccs. Folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket, de nagyon töredezetté vált a játék. Apró faltok voltak mindkét oldalon, ezek miatt sokat állt a játék – az óra viszont nem mindig. Az utolsó percekre fordulva már durvább lett a meccs, a hazai és vendég oldalon is kiállított játékosok ültek a zsűriasztal mellett. A kapust lehozva kockáztatott a DEAC, amely nagyon közel járt többször is az egyenlítő gól megszerzéséhez, de sajnos nem sikerült bekotorni egy döntetlent érő találatot. Az SZPK nyert 9-8-ra.

Lánczi András értékelése: Nem elegáns a bírói ténykedéssel foglalkozni, de meg kell említeni, hogy nagyon hasonló helyzetben különböző döntéseket hoztak a játékvezetők, mindkét csapat kárára többször rossz ítéleteket hoztak. Egy ilyen fontos mérkőzés – ami akár a bajnoki cím sorsáról is dönthetett – kipihentebb bírókat és konzekvensebb fújást érdemelt volna. A bajnokság további részében már nincs a kezünkben a sorsunk. Az SZPK-nak már csak a mezőny második felébe tartozó Neumann és a Torpedo ellen lesz meccse, ellenük veszíthetnek számunkra értékes pontokat. Nekünk most apróbb szünet következik, legközelebb április 14-én játszunk az Agráron a Veszprém Lizards fiatal csapata ellen. Fontos, hogy ne szegje kedvünket ez a vereség, hanem mindent beleadva gyűjtsük be az összes megszerezhető pontot.  

SZPK Komárom – Debreceni EAC 9-8

Pontszerzőink: Varga Gergő (3+0), Okos Csanád (2+1), Szalóki Nándor (2+0), Kovács Gergely (0+2), Balogh Richárd (1+1), Pál Lóránt (0+1), Balogh János (0+1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-03-26 14:41:00

további cikkek a témában
Responsive image
Siker, kapott gól nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-08 14:40:44

Responsive image
Győzelemmel búcsúzni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-27 12:40:00

Responsive image
Továbbra is hibátlanok a DEAC floorballosai

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-28 09:00:00