A két pont a legfontosabb

2018-01-27 19:31:00

A sok hiányzó ellenére is magabiztos sikert aratott a DEAC floorball csapata a Torpedo Justitia ellen Érden.  A szombat déli találkozón 10-6-os debreceni siker született úgy, hogy alaposan felforgatott csapat lépett pályára a házigazda ellen. A srácok továbbra is őrzik idegenbeli hibátlan mérlegüket és ezzel együtt az első helyet is az OB II tabelláján.

A találkozó első komolyabb helyzetét a hazaiak alakították ki, de Hojcska Bálint a helyén volt. A harmadik percben aztán Kalmár Kristóf révén vezetést szerzett a Torpedo. A mérkőzésbe csak lassacskán érkezett meg a DEAC, a játékrész második felében sikerült magasabb sebességre kapcsolni. A harmad derekán aztán Szalóki Nándor köszönt be a rövid felsőbe. Ezután a vezető debreceni találatra sem kellett sokat várni, miután a mindössze 14 esztendős Tarsoly Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé. A folytatásban is lett volna lehetőség a debreceni előny növelésére, de a pihenőig nem változott az eredmény.

A második etap is hasonlóan kezdődött, mint az első. Kissé álmos debreceni játékra Torpedo gól volt a válasz Akcal Richárd révén (2:2). A következőekben a székely pontgyárosoké volt a főszerep. Az Okos Csanád-Pál Lóránt duó oda-vissza szolgálta ki egymást (2:4). A debreceni egyetemisták azonban nem örülhettek sokáig a kétgólos előnynek. Pergel Balázs a levegőből lőtte a hazaiak harmadik találatát. Eseményből később sem volt hiány: büntetőhöz jutott a DEAC, de Szalóki Nándor nem tudott túljárni Tarnawa Ákos eszén. Jöhetett a debreceni emberelőny: szépen járt körbe a játékszer, melynek végén Kovács Gergely talált be (3:5). De túlságosan ismét nem nyugodhattak meg a hajdúságiak: Lőrinczi Dániel révén újfent egy gólra zárkózott fel a hazai csapat. A szünet előtt még így is pacsizhattak egyet a debreceniek: egy szép kontra végén Szalóki Nándor juttatta a gólvonal mögé a lyukacsos labdát (4:6).

Az utolsó húsz perc valamivel csendesebben indult, mígnem a debreceniek emberhátrányba kerültek. A kisebb létszám sem okozott gondot, hiszen Okos Csanád lövése után újra a cívisvárosiak szereztek gólt (4:7). Ezt követően viszont a hazaiak percei következtek. Az emberelőnyt Pap Zsolt használta ki, majd Lőrinczi Dániel is betalált (6:7). A DEAC gyorsan időt is kért, mielőtt még túlságosan is lendületbe kerülne a hazai csapat. Ez a döntés helyesnek bizonyult, hiszen Nagy Zoltán újra kétgólosra növelte a debreceni előnyt. Végh Ádám is gyorsan beköszönt, így hamar visszaállt a háromgólos fór. Két perccel a vége előtt emberelőnybe is került a DEAC. A kérdés már csak az volt, hogy milyen különbségű győzelem születik. A választ Okos Csanád adta meg erre a kérdésre, aki beállította a 10:6-os végeredményt.

Nem volt egy szép találkozó, de a legfontosabbat elérték a debreceniek: hazahozták a két pontot. Pozitívum, hogy jól ment az emberelőnyös játék, valamint az is, hogy nem a legerősebb összeállításban is sikerült győzelmet elérni. Külön érdekesség, hogy Tarsoly Ádám gólt szerzett: ő az első olyan, már a XXI. században született játékos, aki gólt szerzett debreceni szerelésben.

A lefújást követően a most visszatérő, korábbi válogatott Kovács Gergely így értékelt: „Egy jó iramú mérkőzés volt. De van még mit csiszolni a játékon. Jó meccs volt számomra a visszatéréshez, de sokat kell még edzenem, hogy elérjem a régi formám. Amiért jöttük, azt megszereztük, a két pont a miénk. Külön megdicsérném Okos Csanádot a mai mérkőzésen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. A cél továbbra is a bajnoki cím!”

Férfi OB II, 11. forduló:

Torpedo Justitia – Debreceni EAC 6:10 (1:2, 3:4, 2:4)
Érd, Batthyányi Sportiskola
Vezette: Apró Zoltán, Liebe György

DEAC pontszerzői: Okos Csanád (3+2), Pál Lóránt (1+3), Szalóki Nándor (2+0), Nagy Zoltán (1+1), Kovács Gergely (1+1), Tarsoly Ádám (1+0), Végh Ádám (1+0), Füzesi Csaba (0+1), Nagy Máté (0+1)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-01-27 19:31:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ismét hazai környezetben a DEAC floorballosai

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-17 09:42:00

Responsive image
Féltávhoz érkezik a Salming Férfi OB I

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-29 14:58:00

Responsive image
Izgalmas csatáknak nézünk elébe a hüllők ellen is

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-29 11:00:00