„Tartalékosan” is jó eséllyel

2018-01-26 11:09:22

A Torpedo Justitia ellen folytatná remek idegenbeli sorozatát a debreceni floorball csapat: az egyetemisták eddig makulátlan mérleggel rendelkeznek az idegenbeli mérkőzéseken és ennek a megtartása a cél szombaton ebédidőben. A meccsről élő közvetítés is lesz a neten.

A debreceni együttes kissé vegyes előjelekkel várja soron következő bajnokiját. Árnyalja a képet, hogy a csapat minimális arányban, de búcsúzni kényszerült a csapat a Magyar Kupából. A DEAC ellen ellenére sokat profitált abból a találkozóból. Szintén rontja az összképet, hogy hét játékos is kihagyni kényszerül a szombati bajnokit. Varga Gergőnek vakbélműtétje volt, Salló Barnának a kulcscsontja törött, Fábián Dániel térfájdalmakkal, Fábián Donát csonthártya problémákkal küzd, míg Balogh Richárdnak a bokája rakoncátlankodik. Rajtuk kívül egyéb elfoglaltságok miatt Dégi Gergely és Kácán Balázs sem lép pályára szombaton, így kissé tartalékosabb kerettel vág neki az idegenbeli túrának a DEAC csapata. Két régi-új arc viszont most csatlakozik a kerethez. Kovács Gergely és Nagy Zoltán rutinja és gólérzékenysége is jól jöhet. Rajtuk kívül szerencsére a kapusok is egészségesen készülnek a szombati fellépésre, valamint a házi pontlistán előkelő helyet elfoglaló Pál Lóránt-Okos Csanád-Szalóki Nándor trió is bevetésre kész.

Ami a házigazdákat illeti: a fővárosi gárda eddig 10 mérkőzésen mindösszesen három pontot gyűjtött (1 győzelem mellett 1 döntetlen és 8 vereség a mérlegük a vendéglátóknak). Az eddigi egy skalpot viszont a legutóbbi játéknapon gyűjtötték be, aminek okán bizakodóbban várja a mostani összecsapást a bordó mezes gárda. A házigazdák védője, Simay Balázs azt mondta a meccs előtt, hallotta, hogy sok a sérült Debrecenben, de ettől függetlenül ugyanúgy a bajnoki címért futó csapattal játszanak. „- Ezért nehéz meccsre számítok. Boldog lennék, ha sikerülne meglepetést okoznunk, mint a Dunaújváros ellen, de abban biztos vagyok, hogy nem fogunk 17:2-re kikapni” – utalt a két együttes októberi, debreceni derbijére a játékos.

Ami az örökmérleget illeti: az utóbbi másfél évtizedben számos alkalommal összefutottak a csapatok egymással. Ez a lista igencsak debreceni fölényt mutat: 11 győzelem mellett 2 döntetlent és 1 Torpedo sikert jegyezhettünk fel. Legutóbb ősszel mérkőztek a felek, ekkor kiütéses, 17:2-es cívisvárosi siker született az Agráron. Ugyanakkor senki se bízza el magát: a legutóbbi randevúkon a Torpedo pályaválasztása mellett egy debreceni vereség és egy döntetlen született.

Ezek tükrében cseppet sem alábecsülve várja a szombati mérkőzést a DEAC. Hojcska Bálint, az együttes kapusa így vezette fel a soron következő találkozót. „- Mindenképp izgalmas mérkőzésre számítok, főként mert sajnálatos módon elég sok hiányzóval kell nekivágnunk. A magam részéről mindenképp próbálok száz százalékot nyújtani, és remélem a csapat többi tagja is ki tudja hozni magából a maximumot. Jó lehetőség ez a meccs arra, hogy aki eddig kevesebbet lépett pályára most megmutassa, hogy mit tud.”

Aki meg szeretné tekinteni a mérkőzést, annak nem feltétlenül kell a csapattal tartania: a DEAC Floorball szakosztályának facebook oldalán élőben lehet majd követni a találkozó minden mozzanatát!

Férfi OB II, 11. forduló:
Torpedo Justitia – Debreceni EAC
Érd, Batthyányi Sportiskola
2018. január 27. (szombat), 12:30


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-01-26 11:09:22

további cikkek a témában
Responsive image
Elsüllyeszteni a krokodilokat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-17 15:30:00

Responsive image
Fontos győzelemmel indított a floorball csapat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-07 09:00:00

Responsive image
Vért izzadtunk a győzelemért

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-13 20:00:00