Kupabúcsú

2018-01-15 12:05:00

3-2-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a további kupaküzdelmektől a DEAC floorballcsapata szombaton. A debreceni egyetemisták méltó ellenfelei voltak az élvonalban edződő Phoenix Wizards-nak, s végig kiélezett, szoros meccsen maradtak alul a Kecskeméti János Sportcsarnokban. 

A szezon legnagyobb izgalommal várt mérkőzésén a Magyar Kupa Final Four volt a tét. Mindkét csapat 3 sorral vágott neki a küzdelmeknek. Egyik együttes sem akarta a véletlenre bízni a dolgokat, így az első pillanattól kezdve nagy tempót diktáltak. Az első kaput találó lövés a DEAC-os fiúké volt, az első gólt viszont a vendégek szerezték Szentkúti Frigyes révén. Ezután Fábián Dániel került a büntetőpadra, a vendégek pedig kihasználták a kínálkozó lehetőséget. Szalai Kristóf talált a hazai kapuba (0-2). Ezután a hazaiak percei következtek. Balogh Richárd távoli lövéssel szépített, majd ugyanez a sor egyenlített is. Varga Gergő vette fel a labdát, ami a kapusról kipattanva Szalóki Nándorhoz került, aki nem kegyelmezett. A folytatásban is maradt a kiváló tempó, de gólt már nem láthatott szünetig a közönség (2-2).

A második etapban Salló Barna szinte egyből helyzetbe került, ám nem sikerült gólra váltani a lehetőséget. A 22. percben Szalai Kristóf lövése megpattant, így csapva be dr. Héjja Gábort. Ezzel újra vezetett a vendégcsapat (2:3).  A folytatásban változtatott a DEAC. Kétsoros játékra álltak vissza, próbáltak nagyobb fokozatra kapcsolni. A „varázslók” is meccsben voltak, Szentkúti lövése a kapuvason csattant, ugyanakkor mégis inkább a debreceniek voltak enyhe mezőnyfölényben. Az állás viszont nem változott: az utolsó harmadra a vendégek fordultak előnnyel.

Az utolsó húsz perc is ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: jó tempó és egyre inkább meddővé váló hazai mezőnyfölény. A DEAC egyszerűen be volt oltva gól ellen: kissé fölé, kissé mellé, blokkba vagy kapusba lőttek, csak a kapuba nem. A végén a kapust lehozva is megpróbáltak egyenlíteni, de a debreceni ütőkben maradt a gól, s a meccset – így a kupapárharcot- 3-2-re a Wizards nyerte.

A DEAC edzője, Lánczi András felemás érzésekkel nyilatkozott a meccset követően. „- Abszolút pozitív, hogy az élvonal felsőházába vágyó csapat ellen végig egyenrangú ellenfelek voltunk. Szintén örömteli, hogy ismét szép számban látogattak ki nézők, ráadásul közvetítésünkbe is sokan bekapcsolódtak. Mégis van egy kis keserűség is bennünk, hiszen mégis vereséget szenvedtünk egy olyan meccsen, ahol kisebb szerencsével mi örülhettünk volna a végén” – mondta a szakember, aki bizakodóan tekint a jövőbe, hiszen újabb izgalmas mérkőzések várnak az együttesre.

Az ellenfél edzője, Csordás Tamás a körülményekről és a DEAC-ról egyaránt elismerően nyilatkozott. „- Szombat este profi körülmények fogadtak minket Debrecenben, bevallom hiányzott egy kicsit, jó volt nekem is, és szerintem az csapatnak is, hogy voltak szurkolók. Rendesen, zenére volt bemelegítés, a mérkőzés előtt bemondással köszöntöttük az első sort, tehát a profi körülmények megvoltak. A mérkőzés fantasztikus volt, parázs párharcok egy 100%-ban sportszerű mérkőzésen. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen átlagon felül teljesítettek. A szezon egyik legkeményebb meccsét nyertük meg. Minden elismerésem a hazaiak kapusának, Dr. Héjja Gábornak, fantasztikusan védett. De ugyanúgy dicséret illeti Bali Miklós kapusunkat és Deák Gábort, akinek védő munkája volt pazar szombat este. Őszintén gratulálok a debreceni csapatnak, mert ezzel a játékkal helyük van az OB 1-ben, büszkék lehetnek magukra” – hangsúlyozta a vendégek szakvezetője.

A floorballos srácok egy újdonsággal is előrukkoltak a találkozón, hiszen első ízben közvetítették a mérkőzést élőben. Nos, a kezdeményezés jócskán felülmúlta a várakozásaikat, aki pedig szeretné újra átélni a meccs izgalmait, itt megteheti: https://www.youtube.com/watch?v=-b-Yofhuea4.

Férfi Magyar Kupa, legjobb négy közé jutásért:

Debreceni EAC – Phoenix Wizards 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (0+2), Balogh Richárd (1+0), Szalóki Nándor (1+0)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-01-15 12:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Őrzi veretlenségét a DEAC floorballcsapata.

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-07 11:30:00

Responsive image
Hat év után újra adunk floorball válogatottakat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-30 10:10:00

Responsive image
Vért izzadtunk a győzelemért

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-13 20:00:00