Kupapárharc – vissza a legjobbak közé

2018-01-11 13:25:00

Az évad eddigi legfontosabb floorball mérkőzésére készülnek a DEAC játékosai. A Magyar Kupa Final Four-ja, tehát az elődöntőbe jutás a tét a Phoenix Wizards ellen szombat este 18.30-tól a Kecskeméti János Sportcsarnokban.

A fővárosi gárda a nyolccsapatos élvonal középmezőnyének tagjai, jelenleg az ötödik pozíciót foglalják el a varázslók. Csak viszonyításképpen: a debreceniek jelenleg listavezetők a második vonalban. Visszatérve Csordás Tamás együttesére, a Wizards története eddigi legnagyobb sikerét érheti el egy esetleges győzelemmel. A fővárosi gárda nem is becsüli le a szombati mérkőzést: a lehető legjobb kerettel vágnak neki az összecsapásnak. A debreceni védelemnek leginkább Szentkúti Frigyesre és Kelemen Krisztiánra kell majd figyelnie, de több, floorball berkekben is ismert játékos is a keretüket erősíti. Fiatalokból álló, lelkes, csapat látogat tehát az Agrárra, akikkel várhatóan egy szoros, izgalmas mérkőzést játszanak majd a hazaiak.

A tét a debreceniek számára is óriási: 2010 után újra a hazai legjobbak közé emelkedhet a cívis floorball gárda. A mérkőzés tétjének megfelelően mindenki bevetésre készen várja a szombatot, vagyis 20 játékos fog küzdeni a hazai győzelemért. A debreceniek lendületben vannak: legutóbbi öt mérkőzésükön nem találtak legyőzőre Lippai Péterék. Ezen találkozók gólaránya is igazán hízelgő a hazaiak számára, hiszen 48 egyetemista találatra 14 válasz érkezett az ellenfelektől. A sikeres szombati mérkőzésnek is a jó védekezés lehet az alapja, remélhetőleg a hajdúsági támadók is a góllövő ütőjükkel lépnek pályára.

Ami az örökmérleget illeti: eddig 5 alkalommal találkoztak egymással a csapatok. Két alkalommal a Wizards aratott sikert, egy összecsapás zárult döntetlennel, míg a legelső és a legutóbbi mérkőzésen debreceni siker született. Érdekesség, hogy az első Wizards-Debrecen összecsapásra is a Magyar Kupában került sor: 2011 februárjában 9:4-es cívisvárosi siker született. Kupában legutóbb 2016-ban járt élvonalbeli alakulat Debrecenben, akkor az IBK Cartoon Heroes magabiztos, 15:3-as sikert aratott. Azóta viszont jóval erősebb lett a cívisvárosi gárda, így joggal remélhetik a DEAC-szimpatizánsok, hogy újabb hazai sikernek tapsolhatnak.

Fábián Donát, a DEAC támadója bizakodóan tekint a szombati összecsapás elé. „- Kíváncsian várom a hétvégi mérkőzést, hiszen az idei szezonbeli szereplésünk talán eddigi legerősebb ellenfelét fogadjuk hazai pályán. Rutinos és ügyes játékosok ellen fogunk megmérkőzni, és ez egy új kihívás egyéni és csapat szinten is. A tét nem kicsi, Magyar Kupa elődöntőjébe kerülésért fogunk hadba szállni. Szükség lesz nagyon komoly csapamunkára, mind támadás, mind védekezés terén. Azt gondolom, hogy letisztult, okos játékkal elérhető a továbbjutás kivívása” – mondta Fábián Donát a találkozó előtt.

A kupapárharc ezen az egy mérkőzésen dől el, így szombaton mindenképpen kiderül, hogy melyik csapat várhatja a Final Fourban az ellenfelét. A debreceniek rég jártak ilyen magasságban, legutóbb 2010-ben sikerült bekerülni az elődöntőbe. Akkor a végső győzelemig meg sem állt az akkor még DFSE néven szereplő csapat. Mindkét együttest tehetséges és sikerre éhes játékosok alkotják, így egy igazán színvonalas találkozóra számíthatnak a kilátogatók.

Férfi Magyar Kupa, a legjobb 4 közé jutásért:
Debreceni EAC – Phoenix Wizards
2018. január 13. (szombat), 18:30
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-01-11 13:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Az élen zárja 2019-et a Debreceni Egyetem floorball gárdája!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-02 09:00:00

Responsive image
Győzelemmel búcsúzni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-27 12:40:00

Responsive image
Siker, kapott gól nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-08 14:40:44