Kiütötte ellenfelét a DEAC floorball csapata

2020-01-13 10:05:00

2020 első tétmérkőzése a Salming Férfi OB I alapszakaszának 11. fordulójában várt a debreceniekre: az SZPK Komárom otthonában vendégeskedtek az egyetemisták. Varga Tibor legénysége komolyan vette a feladatot: január 2-a óta a vasárnap délutáni derbi volt a fókuszban.

Bár voltak hiányzók, így is két védőpáros és három támadótrió vette fel a kesztyűt, a kapuban ezúttal Dorogi Kristóf kezdett. Jól kapta el a fonalat a DEAC, a második percben már emberelőnyben támadhatott a vezetésért a debreceni alakulat. Sikerült is kihasználni a lehetőséget: Varga Gergő villant (0:1). A folytatásban Dorogi Kristóf bravúrokkal óvta meg kapuját a góltól, ám a komáromi ketrecben is volt dolga Sárosi Benedeknek. A játékrész derekán négy percig is emberelőnyben támadhatott a DEAC: az előnyt végül ezúttal is sikerült gólra váltani Hoffmann Tamás révén. A szünetig is volt forgalom mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott a pihenőig.

A második etapot egy emberelőnyben kezdhették az egyetemisták és a speciális egység ezúttal is jól dolgozott: Okos Csanád volt eredményes. A folytatásban is nagyon effektívek voltak a debreceni támadók: Balogh Richárd lőtt gyönyörű gólt, majd Okos Csanád ismételt, Hoffmann Tamás is beköszönt egy szólóból, majd a ma első OB I-es mérkőzésén pályára lépő, mindösszesen 15 esztendős Varga János is góllal tette le a névjegyét (0:7). A hazaiak időt is kértek, próbálták rendezni a sorokat, kevés sikerrel: egy ütközést követően alakult ki kisebb kakaskodás, melynek egy debreceni és két komáromi piros lap lett az eredménye. Hosszú szünetet követően folytatódott a játék: 4 DEAC-os nézett szembe 3 SZPK játékossal. Ez a speciális játékhelyzet is debreceni gólokkal folytatódott: Varga Gergő, Okos Csanád és Hoffmann Tamás szomorította a hazai közönséget, a mérkőzés felénél komoly előnyt kialakítva ezzel (0:10). Az újabb találat már egyenlő létszámnál érkezett: a jó napot kifogó Okos Csanád volt ismét eredményes. A szünet előtt Praznovszky Pál is beköszönt, majd a pihenőt követően a hazaiak szépítése is megérkezett, Tóth Bence révén (1:12).

A záró húsz percre így már csak a különbség maradt a nyitott kérdés. A debreceniek tettek érte, hogy még tovább nyíljon az olló: Okos Csanád ötödik találatát is megszerezte, majd Varga Gergő is ismét eredményes volt. A gólszerzők közé feliratkozott még Végh Ádám és  Nyisztor Szabolcs is, a végeredményt végül a hazaiak fiatal támadója, Andruskó Péter alakította ki (2:16).

Jó hétvégéje volt a debreceni floorballosoknak: az OB I-es győzelem mellett az utánpótlás is kitett magáért. A szombati Vajda Budapest Open-en U11-es korosztályban a harmadik, míg U9-es mezőnyben aranyérmet szereztek a DEAC-os floorball palánták. A debreceni sportbarátoknak nem kell sokáig várni a következő hazai fellépésig: január 18-án, szombaton 17:00-kor a Phoenix Wizards vendégeskedik a Böszörményi úti sportcsarnokban.

Salming OB I, 11. forduló:
SZPK Komárom - Debreceni EAC 2:16 (0:2, 1:10, 1:4)
Komárom, Városi Sportcsarnok, 60 néző
Vezette: Pupek Zsolt, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (3+3), Nyisztor Szabolcs (1+5), Okos Csanád (5+0), Hoffmann Tamás (3+2), Fábián Donát (0+2), Praznovszky Pál (1+0), Varga János (1+0), Végh Ádám (1+0), Balogh Richárd (1+0), Fábián Dániel (0+1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2020-01-13 10:05:00

további cikkek a témában