Komáromban térne vissza a győzelem útjára a DEAC floorball csapata

2020-01-10 15:43:00

Nem sokat pihentet a DEAC floorballosai: december 21-én még a Magyar Kupában volt érdekelt Varga Tibor legénysége, január 12-én pedig újra a Salming OB I-ben vár feladat az egyetemistákra.

A debreceni csapat eddig jó idényt tudhat maga mögött: a bajnokságban eddig makulátlan a mérleg, a Magyar Kupában a legjobb nyolc jelentette a végállomást, ahol pont a komáromiak első csapata ejtette ki a DEAC-ot. Marad így a bajnokság: pont az SZPK második csapatának számító gárda ellen térhet tehát vissza a győzelem útjára a cívisvárosi legénység.

A karácsonyi pihenőt követően már január 2-án edzésbe is állt a DEAC. A srácok szerencsére nem estek ki nagyon a ritmusból, így maradt idő a játékelemek tovább csiszolására is. Ráadásul lesz újonc is a debreceni keretben: a fiatal tehetség és U19-es válogatott kerettag, Varga János csatlakozik az OB I-es kerethez. Sérülés miatt ugyanakkor nem tud pályára lépni a régóta maródi Szabó Bence és Lippai Péter, mellettük Pál Lóránt, Molnár Dániel, Tarsoly Ádám és Radványi Balázs is kihagyni kényszerül a komáromi kiruccanást. Várhatóan tehát két sorral vág neki a mérkőzésnek a listavezető debreceni alakulat.

A DEAC részéről a támadó, Füzesi Csaba vezette fel a találkozót. „Egy hónap alatt másodjára megyünk Komáromba, remélem most 2 ponttal térünk haza. Ezzel folytathatnánk az eddig hibátlan szereplésünket a bajnokságban. Úgy érzem szoros meccset láthatnak majd a kilátogatók, ahogy a két csapat között ez állandó. Remélem a pihenés jót tett a csapatunknak és a hiányzók ellenére is nyerünk.”

Ami a hazaiak illeti: a komáromi floorball erősségét jelzi, hogy a második számú csapat is harcban van a rájátszásért, ráadásul a kedvező sorsolást maximálisan kihasználva a Magyar Kupa négyes döntőjébe kvalifikáltak. Az SZPK erőssége a támadósorban rejlik, jelenleg 92 találattal ők szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban, ugyanakkor a 82 bekapott gól a második legtöbb egység. Kulcskérdés lesz tehát a hazai támadók semlegesítése, mellette pedig az effektív támadások vezetése.

A komáromi keret ponterős támadója Varga Gergő (nem összekeverendő a DEAC játékosával), aki névrokonához hasonlóan nem ijed meg az ellenfél kapuja előtt. „Az őszi vereségből kiindulva mindenképp egy szoros, kiélezett meccsre számítunk, ahol remélhetőleg a hazai pálya előnyeit kihasználva tudjuk megszerezni a győzelmet. A bajnokságban az eddigi eredményeink alapján mindenképp be szeretnénk jutni a rájátszásba és minél jobb helyezést elérni ott.”

Ami a két csapat közös múltját illeti: az eddigi 9 találkozó kiegyensúlyozott képet mutat. Az SZPK eddig öt, a DEAC négy győzelmet jegyezhetett fel. A gólarány is hazaiak felé billen: 58 SZPK gól mellé 49 cívisvárosi találatot jegyezhettünk fel. Ezúttal is benne van a levegőben egy sokgólos mérkőzés is, ahol a nézők biztosan nem unatkoznak. Aki szeretné megtekinteni a találkozót, ezúttal is youtube-on bekapcsolódhat a mérkőzésbe.

Salming OB I. 11. forduló:
SZPK Komárom – Debreceni EAC
2020. január 12. (vasárnap), 16:00
Komárom, Városi Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2020-01-10 15:43:00

további cikkek a témában