Az élen zárja 2019-et a Debreceni Egyetem floorball gárdája!

2019-12-02 09:00:00

Vasárnap délután a Salming OB I alapszakaszának a 9. fordulójában várt feladat a DEAC-ra: az első kör utolsó ellenfele a Dunaújvárosi Egyetem együttese volt. A cívisvárosiak tartalékosabb kerettel vágtak neki a találkozónak, a jelen lévő játékosok viszont kettőzött erővel álltak bele a csatába.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a debreceni csapat, elég nagy volt a forgalom a hazaiak kapuja előtt. A találkozó első emberelőnyét mégis a hazaiak kapták meg, akik Kovács Balázs egyéni villanásával meg is szerezték a vezetést. A kapott gól nem szegte a vendég egyetemisták kedvét: Varga Gergő 28 másodperccel később már egyenlített, majd újabb 17 másodperc elteltével Fábián Dániel meg is szerezte a vezetést (1:2). Maradt lendületben Varga Tibor csapata és sorban érkeztek a gólok is: Lippai Péter értékesítette Nyisztor Szabolcs előkészítését, majd Praznovszky Pál is betalált. Nyisztor Szabolcs köténybe lőtt gólt, míg Végh Ádám levegőből talált be. Egy kisebb megingást kihasználtak a hazaiak Sazbó Gyula révén, de még ebben a játékrészben érkezett erre is válasz: ezúttal Lippai Péter vette észre Nyisztor Szabolcsot, a debreceniek 10-ese nem is hibázott (2:7).

A magabiztos előny ellenére sem vett nagyon visszább a debreceni csapat, bár a második játékrészben már a hazaiak is több munkát adtak dr. Héjja Gábornak. A mérkőzés közepén Nyisztor Szabolcs ismét villant, majd Praznovszky Pál is duplázni tudott. Kovács Balázs révén a hazaiak is megszerezték harmadik találatukat, de így is magabiztos előnnyel várhatta a folytatást a debreceni csapat.

A záró játékrésznek mindent egy lapra feltéve vágtak neki a hazaiak: letámadták a hazai csatárok a debreceniek védőit és a hazai kapu előtt is többször önfeláldozóan, hol keményen, de határozottan dolgoztak a Fejér megyeiek. Volt lehetősége emberelőnyben támadnia a DEAC-nak, de gólt ekkor még nem sikerült szerezni. 8 perccel a vége előtt nagy lehetőséget kaptak zárkózásra a hazaiak: kettős emberhátrányba került a DEAC, de az öt a három elleni szituációból is jól jöttek ki a vendégek. Öt perccel a vége előtt minden eldőlt: a nagyon elemében lévő Nyisztor Szabolcs volt újfent eredményes. Fábián Donát is szerzett egy szépségdíjas kapuvasas gólt, majd Nyisztor Szabolcs talált be ismét. Egy szerencsés góllal zárkóztak a hazaiak: debreceni ütőről került be végül a kapuba a labda. Az utolsó percre így is maradt egy debreceni gól: Nyisztor Szabolcs osztott ki egy látványos kötényt majd adott egy tűpontos passzt Varga Gergőnek, lezárva ezzel végleg a párharcot.

A kisebb létszám ellenére magabiztos győzelmet aratott a debreceni csapat. Ami figyelemre méltó: egy kivétellel minden debreceni mezőnyjátékos pontot szerzett. Aminek pedig igazán lehet örülni: továbbra is jó szériában van a DEAC, ezzel a győzelemmel immár biztosan az élen zárja 2019-et a Debreceni Egyetem floorball csapata! Viszont nem jött még el a pihenés ideje: jövő hétvégén Székelyudvarhelyen várja torna a debreceni palánklabdásokat, majd december 21-én az év találkozója vár Varga Gergőékre Komáromban, ahol a tét a legjobb 4 közé kerülés lesz a Magyar Kupában!

Salming OB I, 9. forduló:
Dunaújvárosi Egyetem – Debreceni EAC 4:13 (2:7, 1:2, 1:4)
Dunaújváros, Campus Aréna, 60 néző
Vezette: Pál Lajos, Tóth Krisztián

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (5+3), Varga Gergő (2+2), Praznovszky Pál (2+2), Lippai Péter (1+2), Fábián Donát (1+1), Végh Ádám (1+0), Fábián Dániel (1+0), Burai Péter (0+1), Balogh Richárd (0+1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-12-02 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Magabiztos győzelem

DEAC * 2018-04-16 11:52:00

Responsive image
Parádés 13-as

DEAC * 2018-10-31 13:50:00

Responsive image
Ezüstérmes a floorballcsapat

DEAC * 2018-05-02 13:44:00