Az Origo otthonából is elhozná a pontokat a DEAC floorball gárdája

2019-11-14 15:43:00

Szombaton délben ismét idegenbeli fellépés vár az éllovas debreceni csapatra a Salming OB I 7. fordulójában. Varga Tibor legénysége ezúttal az Origo vendége lesz.

Az előzetes várakozások és a forma alapján a párharc esélyese a DEAC, ettől függetlenül ugyanolyan komolysággal készül a mérkőzésre a debreceni csapat. Az utóbbi hetek edzései is jó tempóban és létszámban zajlottak és a srácok már nagyon várják az újabb tétmérkőzést: legutóbb még október 27-én mérkőzött az egyetemista kompánia. Az eddigi eredményekre sem lehet panasz: az alapszakasz egyedüli 100%-os csapata a debreceni, de az utóbbi mérkőzések kissé görcsös játékát feledtetné a cívisvárosi társaság. Teljes keret ugyanakkor most sem fog tudni Varga Tibor rendelkezésére állni: a sérüléséből még mindig gyógyuló Szabó Bence mellett Radványi Balázs, Okos Csanád, Pál Lóránt és Nagy Máté sem ölt szerelést szombaton. Így is viszonylag mély keret, várhatóan 13 mezőnyjátékos és 3 kapus fog a győzelemért síkra szállni.

A házigazdák eddig kiegyensúlyozott idényt tudhatnak maguk mögött: két győzelem (egy a Magyar Kupából) mellett két vereség és egy döntetlen színesíti a mérleget. A bajnokságban okoztak már meglepetést azzal, hogy Dunaújvárosban pontot szereztek és ezúttal is igyekeznek megnehezíteni a DEAC dolgát. A nyári holtszezon igen mozgalmasra sikeredett a fővárosi legénységnél: több kulcsjátékos is távozott, viszont érkeztek fiatalok, akik főként a védekezésükre lehetnek büszkék: jelenleg a második legkevesebb kapott góllal bírnak (ebben a mutatóban is a debreceniek számadata a legjobb). Akár egy kevés gólt hozó találkozó is benne lehet a pakliban.

A kevés kapott gólért épp a debreceni születésű Csikai Mátyás is hozzátehet az Origo színeiben. A hazaiak kapusa szeretne meglepetést okozni. „A Debrecen az idei bajnokság egyik nem is titkos esélyese. Már tavaly is nagyon jól mentet a srácoknak, idén pedig hibátlan a forma. Van esélyünk ki-ki meccset játszani hazai pályán, mindent megteszünk majd ezért, jó lenne belerondítani abba a hibátlan statisztikába!  Különösebben nem megfogható a különbség az ilyen mérkőzéseken, de mindig úgy érzem, hogy jól megy a játék, főleg Debrecenben. Egy kicsit mindig is hazai pálya lesz számomra.”

A debreceniek célja is egyértelmű: szeretnék folytatni a jó sorozatotat a fekete-fehérek. A DEAC részéről Lippai Péter állt rendelkezésünkre. „Az Origo csapatát nem szabad lebecsülni a tabella alapján, tudnak meglepetéseket okozni komolyabb csapatoknak is. Egyértelmű, hogy hatvan percen keresztül koncentrálnunk kell és játszani a saját játékunkat. Nem szabad belemennünk abba, hogy az ellenfél határozza meg a játék képét, a mi akaratunknak kell érvényesülnie. Remélem, hogy önfeledten, jó hangulatban és három produktív sorral tudunk majd játszani, és magabiztosan hozzuk haza a győzelemért járó két pontot.”

Ami a két gárda múltját illeti eddig hat alkalommal mérkőztek a felek, ebből 3 találkozó hozott DEAC sikert, egy döntetlen mellett két Origo sikert jegyezhettünk fel. A gólarány - 46:36 -is a debreceniek javára billen, ám nem árt óvatosnak lenni: az Origo mindkét sikerét házigazdaként érte el, igaz, legutóbbit is 2015-ben aratták.

A találkozóra tehát szombaton ebédidőben kerül sor Vácrátóton. A mérkőzést ezúttal is élőben lehet követni a DEAC Floorball Facebook oldalán.

Salming OB I, 7. forduló:
Origo Mohicans – Debreceni EAC
2019. november 16. (szombat), 11:50
Vácrátót, Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-11-14 15:43:00

további cikkek a témában