Győzelemmel tértek haza a DEAC floorballosai a Phoenix Wizards otthonából

2019-09-29 20:36:00

Az első túra várt hétvégén a DEAC floorballosaira: Varga Tibor legénysége a Phoenix Wizards törökbálinti otthonába látogatott. A debrecenieknél debütált az új igazolás, Praznovszky Pál, ugyanakkor néhány hiányzó pótlását is meg kellett oldania a debreceni szakvezetésnek.

Az első percben még kicsit álmosan játszott a cívisvárosi legénység, a rövidzárlatot majdnem góllal büntette a Wizards. A kezdeményezést gyorsan át is vette a DEAC és a negyedik percben ez már az eredményen is megmutatkozott: egy formás támadást zárt le Nyisztor Szabolcs. A folytatásban is inkább a vendégek akarata érvényesült és egy újabb kontra végén ismét gólra váltotta Varga Gergő passzát Nyisztor Szabolcs (0:2). A varázslók is igyekeztek kapaszkodni és egy kapu előtti kavarodást követően Stádler Máté szépített. A debreceniek gyorsan visszaállították a kétgólos előnyt: egy formás támadás végén Nyisztor Szabolcs-Varga Gergő-Hoffmann Tamás útvonalon jutott a labda a hazaiak kapujába (1:3). A DEAC megérdemelten vonulhatott előnnyel pihenőre.

A második húsz perc kiegyenlített játékkel folytatódott, ezekben a percekben egyenrangú ellenfelei voltak a csapatok egymásnak: sok ütközéssel, védéssel tarkított percek voltak ezek. A hosszabb gólcsendet a hazaiak törték meg: Leidal Tamás lövése talált utat a debreceni kapuba. A bekapott gólra ismét gyorsan tudott reagálni a DEAC, amely a következő percekben el is döntőtte a mérkőzés sorsát. Varga Gergőt már csak szabálytalanul tudták szerelni a hazai védők, amelyet jogos büntető követett. A rávezetést maga a sértett váltotta magabiztosan gólra (2:4). A Wizards próbált támadni, de egy védést követően Praznovszky Pál lódult meg, majd lőtt egy óriási gólt a léc alá: emlékezetes góllal mutatkozott be debreceniek új szerzeménye (2:5)! Lendületben maradtak az egyetemisták: Lippai Péter előkészítéséből a keret legfiatalabb tagja, Tarsoly Ádám is szép gólt lőtt. Az első emberelőnnyel is jól gazdálkodtak a cívisvárosiak, Radványi Balázs passzát Hoffmann Tamás értékesítette. A debreceni gólszüretet Hoffmann Tamás újabb találata zárta, így már a második harmad végére eldőlt a mérkőzés (2:8)!

A harmadik etapban lejjebb tekerte a tempót a Debreceni Egyetem gárdája, de a kontrákban így is benne volt a gólszerzés lehetősége. A debreceni támadók több helyzetet is kihasználatlanul hagytak, olykor a szépnél is szebb megoldásokat választottak a csatárok. A hazaiak is próbálkoztak becsülettel, de dr. Héjja Gábor eszén ezúttal sem lehetett már túljárni, a debreceni hálóőr is ismét jó teljesítményt nyújtott. A hazaiak próbálkozhattak emberelőnyben is, időt is kértek, de a vendégek védelmét már nem tudták feltörni. Kissé feledhető játékrészt követően maradt a 8:2-es debreceni győzelem.

Megérdemelten zsebelte be az újabb bajnoki pontokat Varga Tibor legénysége. Számtalan szép megoldást és egyéni teljesítményt láthattunk, ami bizakodásra ad okot a folytatásra is. Erre nem is kell sokat várni, hiszen jövő szombaton hazai környezetben az IBK Cartoon Heroes ellen játszanak az egyetemisták.

Salming OB I, 3. forduló:
Phoenix Wizards – Debreceni EAC 2:8 (1:3, 1: 5, 0:0)
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola, 60 néző
Vezette: Dudog Dávid, Szegvári András

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+3), Hoffmann Tamás (2+1), Nyisztor Szabolcs (2+0), Praznovszky Pál (1+0), Tarsoly Ádám (1+0), Radványi Balázs (0+1), Lippai Péter (0+1), dr. Héjja Gábor (0+1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-09-29 20:36:00

további cikkek a témában