Kettős küzdelem zárásként

2019-02-08 08:30:00

Dupla kihívás vár a DEAC floorballosaira hétvégén. Pénteken a bajnoki címvédő Phoenix Fireball otthonában vizitálnak Varga Tiborék, majd szombaton a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilokat fogadják a Böszörményi úti Campuson. Ezzel a két párharccal zárja alapszakasz szereplését a Debreceni Egyetem csapata, amely már kivívta helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben.

Ám mielőtt már a legjobb négy közötti párharcra készülnének a debreceniek, az utolsó két mérkőzés ellenfelei is érdekeltek lesznek a végelszámolásnál, így kívánni sem lehetne jobb felkészülést a közelgő kihívásokra.

Pénteken tehát a Phoenix Fireball ellen lép pályára a DEAC. A tűzmadarak az utóbbi évek meghatározó csapata, 3-3 bajnoki és kupaaranyat zsebeltek be eddig és idén is a duplázásra hajtanak. A mérlegük igen imponáló: a szezon valamennyi tétmérkőzését behúzták, pedig nemzetközi megmérettetésen is képviselték hazánkat. Az őszi debreceni mérkőzés is magabiztos Phoenix győzelmet hozott, így már csak ezért is bíznak a DEAC játékosai egy jobb teljesítményben és egy esetleges bravúrban.

Csipkereki Roland, a Phoenix Fireball támadója így várja a péntek esti párharcot. - Két felsőházba jutott gárda mérkőzik meg péntek este Törökbálinton. A debreceni túra jól sikerült a csapatunknak, bár voltak nehezebb időszakok a mérkőzésen. Gondoljunk csak az első harmadra, ahol egy jó barátunk, Radványi Balázs szerzett gólt, de ennek a találatnak egy percig sem örülhettünk, mivel a cívisvárosiak vezettek. A DEAC egy jól szervezett csapat képét mutatta az egész mérkőzés alatt. A soron következő összecsapás kiváló visszajelzés lehet a csapatoknak, hogy milyen formában vannak jelenleg. Ez most nekünk fontosabb, hiszen még harcban vagyunk a Magyar Kupa serlegért is. A mostani mérkőzéssel kapcsolatban mindenki tudja, hogy nem most kell ellőni az összes puskaport, de ahogy a csapatokat ismerem, nem lesz gólokban hiány az összecsapáson – mondta az ellenfél támadója.

Nem sok idő marad a pihenésre a péntek esti meccs után: szombaton immáron hazai pályán, a Böszörményi úti Campuson fogadja a DEAC a Dunai Krokodilok csapatát.

Ez a párharc sem ígérkezik sétagaloppnak, hiszen a krokodilok az utóbbi két évtized legsikeresebb hazai klubcsapata és a mostani idényt illetően is vannak tervei a finn Micael Tuominen által vezetett legénységnek. Az alapszakaszban a harmadik helyet szerezték meg a hüllők, ez a helyezés már garantált az érdeik számára – mint ahogy a negyedik hely is a DEAC-nak. Tabellaszomszédok csatája következik tehát, ahol a tét már „csak” a presztízs lesz – ám a DEAC-nak itt is van törleszteni valója: az utóbbi hét párharc krokodil-sikert hozott, így itt az idő ennek a rossz sorozatnak a megtörésére.

A Dunai Krokodilok kapusa, a legutóbbi válogatott mérkőzéseken is szerepet kapó Havas Krisztián így vezette fel a szombati mérkőzést. - Alapvetően úgy gondolom, hogy a Final Four és a rájátszás előtt a legideálisabb ellenfél a DEAC, ezt az első meccsünk is megmutatta, ahol meg kellett izzadnunk a két pontért. Hajtós, lelkes csapatról van szó, tele tehetséges és nem mellesleg nagyon gyors játékosokkal. Ennek megfelelően újfent egy nagyon jó tempójú meccset várok, annyi különbséggel, hogy szerintem ezúttal a harmadik harmadban is végig olyan szoros és kiélezett lesz a meccs, mint Érden az első két harmadban, amely végül reményeim szerint szűk Krokodil sikerrel zárul. De bármi is lesz a vége, a hangulat garantáltan pazar lesz, ‘floorball-branding’ terén nálam itthon egyértelműen a DEAC a győztes – dicsérte a Debreceni Egyetem sportcsapatát a szombati ellenfél egyik alapembere.

A DEAC kapusa, Dorogi Kristóf röviden nyilatkozott a dupla kihívásról. - A pénteki ellenfelünk a bajnokság legerősebb csapata. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk a hétvégen. Ezek ellenére mindent meg fogunk tenni a Phoenix ellen, és meglepetést szeretnénk okozni nekik és a krokodilok ellen is – így a hálóőr.

A mérkőzések tehát fontosak a felkészülés szempontjából a bajnoki elődöntő előtt. Hasznos tapasztalatokat lehet szerezni a közvetlen riválisok ellen, de az önbizalmat csak igazán jó szerepléssel lehet ezúttal is növelni.

Salming OB I, 13. forduló:
Phoenix Fireball – DEAC
2019. február 8. (péntek), 19:30
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola

Salming OB I, 14. forduló:
DEAC – Dunai Krokodilok
2019. február 9. (szombat), 17:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Agrár Campus, Böszörményi út)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-02-08 08:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Új lendülettel a röplabda és a floorball bajnokságokban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-14 11:05:00

Responsive image
Az élen zárja 2019-et a Debreceni Egyetem floorball gárdája!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-02 09:00:00

Responsive image
Ismét DEAC játékosok címeres mezben

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-08 15:50:00