Több mint egy klub - misszió

2018-10-26 13:25:00

Az EFOP-5.2.1-17 kódszámú, „Több mint egy klub” című projekt célja, hogy a magyar sportegyesületek szemléletmódját nyitottabbá téve elérje, hogy klubok egészségfejlesztő, betegség megelőzésre fókuszáló sportszolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakosság részére.

A projektidőszak elején - annak érdekében, hogy a szakmai megvalósítók között konszenzus alakuljon ki a projekt céljaival kapcsolatban - a Szakmai Irányító Testület tagjai és a DEAC képviselői közösen azonosították és alkották meg a projekt misszióját. Missziónk szövege együtt fejlődött a projektünkkel.

Célunk a többi közt: egészséges, aktív társadalom, mindenki számára elérhető és hozzáférhető egészségfejlesztő testmozgás lehetősége, innovatív, egészséget támogató személet és egy adaptálható modell átadása a sportegyesületeknek, szemléletváltás kialakítása a társadalom széles rétegeiben az egészséggel, betegség megelőzéssel, sporttal kapcsolatban, önszerveződő sportoló lakossági közösségek, baráti társaságok kialakításának támogatása, akik egymást motiválva és segítve beépítik a mindennapjaikba a mozgást, a sportolást.

A megtartott tréningek során a résztvevők a „Több mint egy klub” projekt missziójának az alábbiakat fogadták el:

A 'Több mint egy klub' projekt célja az egészségfejlesztő testmozgás szemléletére épülő innovatív modell kidolgozása és terjesztése. A nyitottságra építő modellt alkalmazó sportegyesületek szervezett keretek között zajló, egészségtudatos testedzési lehetőséget kínálnak a helyi lakosság széles rétegeinek, miközben lehetőségük nyílik a szervezeti megújulásra is.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-26 13:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közösen koordinálják a DEAC-ot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-24 14:00:00

Responsive image
Szerezzen be egy menő, jubileumi DEAC pulcsit!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-16 15:00:00