Shotokan karate szakosztály a DEAC-ban

Frissítés: 2018-11-08 08:31:48

Shotokan karate szakosztályt alapított a Debreceni Egyetem Atlétikai Club a napokban. Az új szakág képviselői november elején láttak neki a munkának Uray Iván vezetésével. A küzdősport iránt érdeklődők máris jelentkezhetnek - november 8-án, csütörtökön 17 órakor öveket fel! 

A Shotokan az egyik legtradicionálisabb válfaja a karaténak, ma a legelterjedtebb és a legtöbbek áltan gyakorolt stílus. Pusztakezes harcművészet, hatékony önvédelemi rendszer. Amellett, hogy az erőt, a gyorsaságot, az állóképességet, a hajlékonyságot, a koordinációs képességeket, az egyensúlyérzéket, valamint az ügyességet és a bátorságot is növeli, hatékony egészségfejlesztő és jellemformáló módszer.

A Shotokan karate a kosárlabda, a jégkorong, a röplabda, a futsal, a kézilabda, a labdarúgás, a floorball, az e-sport, a strandfoci, a bridge, a vitorlázás, a tenisz, az asztalitenisz, az atlétika, a cheerleading és a torna mellett a DEAC tizenhetedik szakosztálya. A karate szakosztály a Shotokan Karate International (SKI) magyarországi szervezetén keresztül újabb erős szállal kapcsolja be a Debreceni Egyetem sportklubját a nemzetközi sportéletbe. A klubtagok előtt így világszínvonalú instruktorok által vezetett edzőtáborokon való részvétel, és hosszú távon a versenyzés lehetősége is nyitva áll majd (ld. képek).

Az új szakág megalakulásáról és különböző hasznos tudnivalókról Dr. Uray Iván szakosztályvezető tájékoztatta a deac.hu-t. - Mindenkit szívesen látunk, aki testnevelés órán már részt vett, vagy részt vesz a kredit kurzuson. Heti kétszer, kedden 17:30-tól 19 óráig, valamint csütörtökön 17 órától 18:30-ig lesznek edzések a Sporttudományi Intézet emeleti fitness termében. A részvétel DEAC-tagsághoz kötött, ami ennek minden privilégiumával, valamint havi háromezer forint tagdíjjal is jár – részletezte a legfiatalabb DEAC-szakosztály vezetője.  

A szakember kitért arra is, hogy aki szeretne csatlakozni hozzájuk, az a deac.shotokan@gmail.com email címen megteheti. A jelentkezéshez név, lakcím és elérhetőség is szükséges, ezek az adatok a DEAC-tagsági nyilvántartáshoz kellenek. 

PKZs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-11-07 09:35:00

további cikkek a témában
Responsive image
Négy kategóriában kilenc DEAC-jelöltre voksolhatunk!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-22 10:22:40

Responsive image
Várjuk korábbi és leendő bérleteseinket!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-03 15:30:00