A csoportgyőzelem kapujában a DEAC

2018-09-14 09:32:00

Az elmúlt hétvégén mindkét nap pályára léptek a II. osztályban vitézkedő férfi teniszezők és két újabb győzelemmel megőrizték hibátlan mérlegüket, továbbra is csoportelsők. Az utolsó versenyhétvégén, szombaton és vasárnap két hazai találkozó vár a hajdúságiakra a DEAC pályáin.

Szombaton a Dóczy József utcai DEAC sporttelepen a budapesti Ábris együttesét fogadták sportolóink, és végsőkig kiélezetett küzdelemben, 5/4 arányban múlták felül a vendégeket. Az Ábris a forduló előtt a 3. helyen állt a tabellán, és egy idegenbeli sikerrel még lett volna esélye, hogy beérje a csoport élén álló DEAC-ot, de a vereséggel a budapestiek kiszálltak az alapszakasz-győzelemért folyó versenyből.

A vendégek a legerősebb összeállítással léptek pályára, és ez meg is mutatkozott az egyéni mérkőzések végeredményén. Csak két egyoldalú meccs volt, melyeken a csapatok igazságosan megosztoztak: Léka Péter nyert, míg Géczy Gábor elvesztette meccsét. A többi összecsapás mind rendkívül kiegyenlített volt. Szentkirályi Péter két szoros játszmában kapott ki, viszont mind a három döntő szettes meccset a hazaiak nyerték (Bellér Gábor, Nyíri Tamás és Matkó Zoltán). Összességében tehát 4/2-es vezetéssel várhatta a DEAC a három párost, melyek közül egy győzelem elegendő volt a találkozó megnyeréséhez. A hiányzó pontot a Léka-Matkó páros szerezte meg, így a tavaszi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is 5/4-re verte a DEAC az Ábris csapatát.

Vasárnap kissé fáradtan, de eltökélten vendégszerepeltek a debreceniek a budapesti Építőknél. Az előző napi hosszú mérkőzések egyáltalán nem látszódtak a teljesítményen, ugyanis már az egyéni meccsek alatt eldöntötte a találkozót a DEAC. Minden játékos (Szentkirályi Péter, Bellér Gábor, Nyíri Tamás, Léka Péter, Szilágyi Bence és Matkó Zoltán) legyőzte ellenfelét, a 6/0-ás különbség a végső győzelmet is jelentette. Ezt követően még egy páros meccset (Nyíri-Szilágyi) nyert a DEAC, és így kialakult a 7/2-es végeredmény.

Az utolsó hétvégén két hazai találkozó vár a hajdúságiakra a DEAC sportpályán. Szombaton a jelenleg második helyen álló és eddig két vereséget begyűjtő Fehérgyarmat érkezik, míg vasárnap a bentmaradásért küzdő jászapáti csapatot fogadják teniszezőink. Legalább az egyik találkozó megnyerése már biztosítaná a csoportgyőzelmet a hazaiaknak, de a 100%-os teljesítmény az elmúlt évek messze legjobb szereplését is jelentené, így természetesen a cél mindkét összecsapás megnyerése.

A DEAC találkozóinak további menetrendje:

Szeptember 15. (szombat), 10 óra, DEAC pálya (Dóczy J. u. 9.): DEAC – Fehérgyarmati Tenisz Klub

Szeptember 16. (vasárnap), 10 óra, DEAC pálya (Dóczy J. u. 9.): DEAC – Jászapáti VSE

A legfrissebb eredmények és a menetrend a DEAC férfi teniszcsapatának információs oldalán is megtekinthető: https://www.facebook.com/DEAC-Tenisz-730579097290599/


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-14 09:32:00

további cikkek a témában
Responsive image
A DEAC-nál járt a Szőkkenő vándor

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-14 13:15:00

Responsive image
Javítani kell - heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-06 12:54:00