Két sikerre az ötödik helytől

2018-06-01 12:02:00

A Veszprém ellen játszik két győztes meccsig a DEAC futsalcsapata az ötödik helyért. Az egyetemisták idegenben kezdenek pénteken. Itthon búcsúzik a szezontól két focicsapat és a női kosarasok is. Nézzék meg, milyen meccsekre hívjuk Önöket a hétvégén és hétfőn! 

Futsal – a végjáték következik

Kétszer kell nyernie a DEAC férfi futsalcsapatának a Veszprém ellen az NB I ötödik helyéért. A párharc első felvonása péntek este 18:30-kor kezdődik Veszprémben, míg a második találkozó hétfő este 20 órától lesz a DESOK-ban. Elek Gergő edző szerint Veszprémben az utolsó leheletükig küzdeni fognak a srácok.

- Amíg én vagyok az edző, addig itt nincs "lesz, ami lesz". A Veszprém ellen az első szakaszban egyet nyertünk, egyet vesztettünk, tehát nincsenek csillagászati magasságokra tőlünk. Nyilván ők az esélyesek, de ide ugyanaz igaz, mint a Nyírgyulaj ellen. Meccsek óta remekül játszunk, remélem, kitart a lendület. Kell is, mert csúcsterhelésen túli igénybevételben lesz részük a játékosoknak – utalt a sűrű mérkőzésprogramra a bizakodó Elek Gergő.

Labdarúgás – kiszolgálni a közönséget

Hazai közönség előtt búcsúzik a bajnokságtól vasárnap a DEAC NB III-as focicsapata. A tizenkettedik helyen álló együttes 17:30-tól az ötödik DVTK II-t fogadja a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban. Győzelem esetén Mátéék akár még két pozíciót is előrébb is léphetnek a tabellán. Sáfár László edző a deac.hu-nak elmondta, hogy ez a hét már teljesen másként telt, mint amikor még nem harcolták ki a bennmaradást.

- Érthetően sokkal felszabadultabb a hangulat a csapaton belül, ami remélem, a hétvégi teljesítményünkön is meg fog látszani. Nem tudom, hogy a DVTK első csapatából hány ember „játszik majd le”, de úgy gondolom, hogy verhetőek, és a jelenlegi formánk is okot ad a bizakodásra. Az utolsó hazai meccsen azt kérem a játékosoktól, hogy szolgálják ki a közönséget – hangsúlyozta az NB III-as együttes trénere.

Szintén hazai pályán búcsúzik a szezontól a DASE megye I-es alakulata. Az egyetemisták szombaton 17 órától a Hajdúnánással mérkőznek meg a Böszörményi úti campus pályáján. A megye II-es bajnok DEAC II. szombaton 17 órától a Püspökladány vendége lesz az utolsó előttikörben.

Kosárlabda – búcsú

Debrecenben, a PEAC-Pécs-Pingvinek ellen zárja az amatőr bajnokságot a DEAC DSI női kosárcsapata hétvégén. A lányok szombaton 16 órától lépnek pályára a Debreceni Egyetem Csengő utcai Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-06-01 12:02:00

további cikkek a témában
Responsive image
Van egy jó fotója a DEAC 100 évéből?

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-07-31 14:15:00

Responsive image
Jövő szerdán kezdődik a bérletárusítás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-15 10:55:00