Célegyenesben - heti meccsajánló

Frissítés: 2018-05-18 11:47:00

Újabb lépést tehet a DEAC NB III-as labdarúgócsapata a bennmaradásért a hétvégén, az MTK II ellen hazai pályán szereznének pontokat. Új célt tűzött ki a férfi futsal együttes az NB I-ben, és pályára lépnek kosaras lányaink is a pünkösdi hosszú hétvégén. Nézzék meg, milyen sporteseményekre invitáljuk Önöket a következő napokban.

Labdarúgás – kell a pont

A 10. helyen álló MTK II együttesét fogadja a 12. DEAC az NB III-as labdarúgó bajnokság 28. fordulójában. A rangadó vasárnap 17:30-kor kezdődik a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban. A csapat játékosa, Karikás Krisztián azt mondja, az utolsó három mérkőzésen pontot, pontokat kell szerezniük a biztos bennmaradáshoz.

- Ezért nem is lehet más a célunk, csakis a győzelem. Az MTK játékosai fiatalok, tehetségesek, tehát nem lesz könnyű menet. Főleg úgy, hogy tét nélkül léphetnek pályára, mivel jövőre nem indít csapatot az MTK. Nekünk viszont a következő három meccs felér egy-egy döntővel, és már hétvégén nagy lépést tehetünk egy győzelemmel. Én bízom benne, hogy győzni fogunk, és továbbra is a saját kezünkben marad a “sorsunk” – hangsúlyozta a labdarúgó.

Szintén vasárnap lép pályára a megye I-es DASE is, de már más helyszínen. Az együttes 17 órától a Hajdúszoboszlói SE-t fogadja a Böszörményi úti campus pályáján. A megyei második vonal déli csoportjában már bajnok DEAC II tagjaira is újabb forduló vár hétvégén. A megye I-be feljutott legénység szombaton 17 órától a Báránd otthonában vendégszerepel.

Futsal – új célok

Már a hét elején eldőlt, hogy elérte a szezon előtt kitűzött célt, vagyis meghosszabbította élvonalbeli tagságát a DEAC férfi futsalcsapata. Elek Gergő tanítványai Pünkösdhétfőn folytatják a küzdelmeket, akkor Dunaújvárosba látogatnak. A csapat 19 órától a Dunaferr ellen játszik, és matematikailag még előrébb is léphet az A-csoportban. Ezért változtak a célok, avatott be Elek Gergő edző.

- Eddig a bennmaradás volt a cél, de ha az ember eléri az álmait, újakat kell keresnie. Kerestünk, és én találtam. Ötödikek szeretnénk lenni az NB1-ben. Lehet, hogy elsőre viccesnek tűnik, de a bennmaradás is annak tűnt sok ember számára az idény elején. Tehát a Dunaújváros ellen győzelmet várok. Az ellenük lejátszott három mérkőzésünk képe alapján ez nem földtől elrugaszkodott elvárás. Mit ne mondjak, a legutóbbi meccsünket csak szerencsével nyerték meg – emlékeztetett Elek Gergő. A tréner hozzátette, hogy büszke a csapatra, amely már bebizonyította, hogy az élvonalban a helye.

Női kosárlabda - a Győr érkezik

Csakúgy, mint az NB III-as focicsapat, utolsó három meccsére készül a DEAC DSI női kosáregyüttese is. A lányok szombaton 14 órától a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr alakulatát fogadják a rájátszásban, a 10-18. helyért vívott küzdelemben. A meccs ezúttal a Debreceni Egyetem Klinikai campus játékcsarnokában lesz.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-18 11:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ma újra Tempóban az FM90 Campus Rádióval

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-19 07:20:00

Responsive image
Kedden Tempóban a Campus Rádióval!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-12 08:30:00

Responsive image
Egykori elnökünktől búcsúzunk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-19 08:25:00