Pontokkal a bennmaradásért - heti meccsajánló

2018-04-13 12:22:00

A DEAC több csapata is fontos csatát vív hétvégén a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Pályára lépnek a futsalosok, a kézilabdázók, a floorballcsapat és a női kosarasok. Idegenben játszanak a férfi kosarasok, a röpisek és a focisták is. Íme, heti ajánlónk.

Férfi futsal – sorsdöntő három pont

A Dunaferr ellen folytatja a rájátszás küzdelmeit péntek este a DEAC férfi futsalcsapata. A találkozó 18 órakor kezdődik a DESOK-ban, a tét továbbra is az élvonalbeli tagság meghosszabbítása. A rájátszás A-csoportjában a debreceni egyetemisták a harmadik, míg aktuális vendégeik a második helyen állnak. Elek Gergő edző azt mondta a meccs előtt, hogy a rájátszásban az eredmények a várakozásoknak megfelelően nagyon szorosak.

- Ez jó is lehet nekünk még és rossz is. Pénteken fontos itthon tartani a 3 pontot, mert ha ez nem sikerül, akkor idegenben is pontokat kell szereznünk a bennmaradáshoz. A csapat jelenlegi állapotában maximálisan hiszek a győzelemben – hangsúlyozta a futsalosok mestere.

Férfi kosárlabda – a MAFC következik

Nagyszerű győzelemmel indította az alsóházi rájátszást a DEAC férfi kosárlabdacsapata szerdán, akkor a Sopront verte 18 ponttal. A debreceni legénység így egy forduló után az élre lépett az alsóház négyesének tabelláján. Bognárékra szombaton fővárosi túra vár, hiszen a rájátszást szintén sikerrel kezdő MAFC vendégeként lépnek pályára 18 órakor.

Kézilabda – szombaton törlesztenének

Egy hónapnyi bajnok szünet után játszik újra a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B-ben. Erdősék nehéz fába vágják a fejszéjüket, hiszen a listavezető, a bajnoki címre leginkább esélyes Mezőkövesdi KC-t fogadják szombaton 18 órától a DESOK-ban. A DEAC irányítója azt mondja, szeretnének visszavágni az őszi vereségért.

- A Mezőkövesd egy elég jól felépített, masszív, jó erőkből álló társaság, sok poszton élvonalat is megjárt játékosokkal. Keményen védekeznek, és ebből gyors lerohanásokat vezetnek. Nekünk is hasonló védekezést kell produkálni, illetve támadásban türelmesen játszani. Átlövések helyett pedig inkább az egy-egy elleni párharcok megnyerésére törekedni – zárta gondolatait Erdős Zoltán, aki maga is jeleskedik ez utóbbi játékban.

Labdarúgás – pontokért utaznak

A DEAC mindhárom felnőtt labdarúgócsapata vendégként lép pályára a hétvégén. Az NB III-asok az ötödik helyen álló Termálfürdő Tiszaújváros ellen játszanak szombaton 16 órától. A debrecenieknél pályára léphet a héten leigazolt debreceni kedvenc, a védőként és támadóként is bevethető Ibrahima Sidibe. A meccs előtt Sáfár László edző emlékeztetett, hogy a Tiszaújvárosból kiemelkedik egyik csatáruk és támadó középpályásuk, illetve, hogy otthon roppant agresszívak. Ennek tudatában készültek a héten a találkozóra.  

- Egy stabil védekezést akarunk produkálni, s ebből vezetett támadásokból gólokat rúgni. Győzelemre játszunk, de ésszel, nem kinyílva, nehogy ellenfelünk fogást találjon rajtunk – összegzett a tréner.

A megye I-es együttes 15:30-kor a Berettyóújfalu, míg a megye II-es csapat a Konyár vendége lesz szombaton.

Floorball – rangadó, rutinos segítséggel

Az OB II. harmadik helyén álló DEAC az ötödik Lizards Floorball Team együttesét fogadja szombaton 17 órától a Böszörményi úti campus tornacsarnokában. Rutinos segítség érkezett a héten a csapathoz, hiszen a hátralévő bajnokikon a debreceni floorball megalapítója, Varga Tibor segíti edzőként a játékosokat.

Röplabda – Sümegi vendégségben

Sümegre látogatnak vasárnap Fodor Antal röplabdázó tanítványai. A srácok 15 órától játszanak az NB I rájátszásában, a 9-11. helyért.

Női kosárlabda – esély a revansra

Az Amatőr Bajnokságban szereplő kosaras lányoknak vasárnap szurkolhatnak a sportág kedvelői. A DEAC DSI a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát fogadja 14 órától a 10-18. helyért vívott csatában, az Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziumának tornatermében.

 

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-13 12:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Heti sportprogram - Rangadók előtt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-23 13:15:00

Responsive image
Heti meccsajánló

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-11 11:28:00

Responsive image
DEAC-cuccok: már három helyen a városban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-04-30 14:10:00