Válogatót hirdet a UD Cheerleaders

2018-02-28 21:37:01

Cheerleader szakosztályunk az Európa-bajnokságra készülve is gondol az utánpótlásra. Márciusban tagfelvételi edzésre várják az érdeklődőket a DESOK Sportcsarnokba. Sport, és egy remek közösség! Ismerd meg a UD Cheerleaders csapatát!

Az Amerikai Egyesült Államokból „honosított” sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. Mára, majdnem minden felsőoktatási intézmény rendelkezik saját pom-pom csapattal. Ez alól természetesen nem lehet kivétel a hazai egyetemi sport zászlóshajója, a Debreceni Egyetem sem.  A UD Cheerleaders 2012-ben alapult, és azóta számos hazai versenyen vettek részt (MEFOB, Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, Interregionális Kupa). Eredményességüket mutatja, hogy 2017-ben Győrben kivívták a helsinkii Európa-bajnokságra a részvételi jogot.

Elmondásuk szerint, egy nagyon jó közösség alakult ki az elmúlt években, akikkel büszkén képviselhetik egyetemüket. A sportolás öröme mellett természetesen felejthetetlen élményekkel és barátságokkal gazdagodhatnak az egyetemi éveik alatt. A sztereotípiák ellenére mindenkit arra bíztatnak, hogy látogassanak el egy edzésre és éljék át milyen egy összetartozó táncos családba tartozni. Mit hoz számukra a jövő? Az EB mellett számos célkitűzésük van a jövőre nézve. Áprilisban a Cheer MEFOB-on vesznek részt, illetve minél több versenyen szeretnék képviselni a Debreceni Egyetemet országszerte, és a nagyvilágban.

Nem csak profi táncosokat várnak…

A tagfelvételre egyaránt várják azokat, akik bármilyen táncos vagy akrobatikus múlttal rendelkeznek, de olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnék megismerni a cheerleadering világát. Edzéseik fő célja, hogy a tagok elsajátítsák az ehhez a sportághoz szükséges készségeket. Az edzések heti alkalommal, az egyetemisták órarendjéhez igazodva a DESOK Sportcsarnokban zajlanak.

Akinek kedvük támadt kipróbálni magukat ebben a nagyon vagány sportban ne habozzanak! Március 6-án 19 óra 30 perctől mindenkit szeretettel vár a UD Cheerleaders csapata a DESOK I. emeleti termében egy bemutató edzés keretein belül!

Ha, szeretnétek még többet megtudni a csapatról kövessétek őket a facebookon: www.fb.com/depompomcsapat és az instagramon: @udcheerleaders

#csakaDEAC


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-28 21:37:01

további cikkek a témában