Színvonalas mérkőzések a tenisz ob-n

Frissítés: 2020-01-20 10:55:24

A Debreceni Egyetem teniszközpontja, a Teknős adott otthont az U14-es országos bajnokságnak, amelyen a korosztály legjobbjai profi körülmények között mérhették össze tudásukat. Az Unideb Kupán a DEAC versenyzői is megállták a helyüket.

A debreceni Bányai Benedek jegyezte a cívisváros szeptemberben avatott Teknős teniszcsarnokának első nyertes magyar bajnoki mérkőzését: a DEAC ifjú játékosa alig több mint egy óra alatt 6:0, 6:2-re győzött az U14-es fedett pályás ob selejtezőinek első körében.

Az ötnapos eseményen a korosztály legjava lépett pályára, és igazán színvonalas mérkőzéseket láthattak a kilátogató érdeklődők. A hangulatra sem lehetett panasz, még hullámzás is volt a lelátón, a gyerekek valóban egy igazi, rangos versenyen érezték magukat. 

A fiúknál egyéniben Kincses Kolos nyert, a lányoknál Bíró Melinda. A győztes fiú párost Kincses Kolos és Győri Lóránt alkotta, a lány páros versenyt Bíró Melinda és Kis-Czakó Eszter kettőse nyerte meg, azaz az egyéni győztesek dupláztak.

A bajnokságon a következő DEAC-versenyzők vettek részt: Bányai Boglárka, Péter Lili, Bányai Benedek, Kristóf Zsombor, Magyar Krisztián és Varga Ákos.

- A főtáblán az egyéni versenyszámokban sajnos nem jutott DEAC-os a második fordulóba, ugyanakkor a párosban a lányoknál Péter Lili és budapesti társa az elődöntőig menetelve harmadik helyezést ért el, a legjobb négy között a későbbi győztes párostól kaptak ki – nyilatkozta honlapunknak Varga Ákos, az esemény főszervezője és a DEAC teniszszakosztályának vezetőedzője. - A fiúknál Varga Ákos és budapesti társa a negyeddöntőben maradt alul szintén a későbbi győztes párossal szemben. A verseny negyedik napján adogatóversenyt rendeztünk, a leggyorsabb szervát díjaztuk, valamint azok a gyerekek is ajándékot kaptak, akik - a 100 éves DEAC tiszteletére - 100 km/h sebességgel adogattak. A DEAC versenyzői közül Péter Lilinek sikerült ezt megütni, a leggyorsabb adogatás - 166 km/h -, pedig Varga Ákos (szintén DEAC) nevéhez fűződik. A verseny - a visszajelzések alapján - mind a résztvevő gyerekek, mind edzőik és családtagjaik számára nagy élmény volt, köszönhetően támogatóinknak: Debreceni Egyetem, Global Sport Kft., Pulastic Sport, Farmmix Csoport, Hunép Zrt., Ötvös Aranyékszer, Vitajó Cipók, SzőkeCukrászda, Mandula Cukrászda, Jó Szívvel Kft. – zárta szavait Varga Ákos főszervező.

Unideb Kupa magyar bajnokság, dobogósok

Fiúk, egyes
1. Kincses Kolos (MTK)
2. Halmos Kornél (Pasarét)
3. Győri Lóránt (MTK) és Zsembery András (Unik SE)

Fiúk, páros
1. Győri Lóránt, Kincses Kolos (MTK)
2. Grossmann Maxim, Zsembery András (MTK, Unik SE)
3. Csóll Péter, Góczi Erik (PG Tenisz, Teniszműhely) és Bakonyi Dávid, Sift Barnabás (Pasarét TK, SVSE)

Lányok, egyes
1. Bíró Melinda (Gellért SE)
2. Major Stella (Gellért SE)
3. Dinnyés Lili (Paksi SE) és Varga Viktória (Marso TC, Nyíregyháza)

Lányok, páros
1. Bíró Melinda, Kis-Czakó Eszter (Gellért SE)
2. Major Stella, Varga Viktória (Gellért SE, Marso TC)
3. Csenka Anna, Farkas Bonita (Vasas, BBTC) és Kovács Hanna, Péter Lili (Tenisz Műhely, DEAC)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Nyitrai Daniella
közzétéve: 2020-01-20 10:47:42

további cikkek a témában
Responsive image
Ma újra Tempóban az FM90 Campus Rádióval

Nyitrai Daniella * 2019-11-19 07:20:00

Responsive image
100 év ünnepe

Nyitrai Daniella * 2019-09-16 12:35:00