Kiélezett meccsekre készülhetnek a DEAC gladiátorai jövőre

Frissítés: 2019-01-20 13:14:39

Elkészültek a 2019-es Divízió I-es bajnokság párosításai. Jövőre összesen tíz csapat indul a másodosztály megmérettetésein. A nagy létszám miatt két csoportra osztották a mezőnyt. A DEAC Gladiators a keleti csoportban szerepel, ahol nagyon nehéz ellenfelekkel néz majd szembe, ám a nyugati ötösből is két együttessel megmérkőzik.

A debreceniek három fővárosi együttessel, a Cowbells 2-vel, a Wolves 2-vel és a Titans-zel is összecsapnak, de emellett a Dabas Sparks-szal, az Eger Heroes-zal, és a Nyíregyháza Tigers-zel is játszanak. 

A Hősök, valamint a Tigrisek elleni összecsapások kiélezett párharcokat ígérnek. Az Eger ugyanis tavasszal megnyerte a harmadosztályt, és a keretük magját egykori HFL-játékosok alkotják. A Nyíregyháza Tigers sem ígérkezik könnyű ellenfélnek, hiszen a szabolcsiak idén még az elitligában szerepeltek, és egészen az elődöntőig jutottak. A Budapest Cowbells 2-t viszont már jól ismeri a Gladiators. Az idei kiírásban idegenben tudtak nyerni (16-6) a cívisvárosiak, viszont a Kolomposok szolgáltatták talán a legnagyobb meglepetést a bajnokságban azzal, hogy az elődöntőig meneteltek.

Tavasszal a Gladiátorok a Budapest Titans-zel is megmérkőztek, és erről a meccsről is jó emlékeik lehetnek, hiszen hazai pályán magabiztos, 55-14-es sikert arattak. A nyugatiak közül a Dabas Sparks lehet kellemetlen ellenfél, amely idén a második helyen végzett a Divízió II-ben, és egy nagy potenciállal rendelkező játékosállománya van. Viszont a Szikrák még sosem verték meg a debrecenieket. A Budapest Wolves 2 esetében pedig egy főként fiatalokkal felálló együttesre lehet számítani, amelyet kiegészít majd néhány rutinos játékos.

A keleti csoportból az első két helyen végző csapat juthat az elődöntőbe, ahol a nyugati ötös két legjobbjával mérkőznek majd meg a Pannon Bowlba jutásért. A meccsek végleges időpontjairól még egyeztetnek a csapatok között.

A DEAC Gladiators ellenfelei a 2019-es Divízió I. alapszakaszában:

Hazai mérkőzések:

Budapest Cowbells 2

Budapest Wolves 2

Nyíregyháza Tigers

Idegenbeli mérkőzések:

Dabas Sparks

Eger Heroes

Budapest Titans

Szöveg: Makranczi László, fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-06 09:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ki nyeri meg a Super Bowlt?

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-31 23:30:23

Responsive image
Felméréseken vettek részt a DEAC gladiátorai

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-29 21:02:16

Responsive image
Elfogytunk a végére, ezüstérmes lett ismét a Gladiators

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-18 08:29:14