Ki nyeri meg a Super Bowlt?

Frissítés: 2020-01-31 23:31:36

A DEAC három szakosztályának játékosait kérdeztük az 54. Super Bowlról. A Gladiators amerikaifocistája Bordás Gábor, a kosárlabda szakosztály kanadai játékosa, Jahenns Manigat, és a jégkorongcsapat amerikai csatára, Charles Graaskamp beszélt a Super Bowlról.

A Debreceni Egyetem több együttese is figyelemmel kíséri az Észak-amerikai profi liga történéseit. Hétfő hajnalban kiderül, hogy ki nyeri meg a nagydöntőt Miamiban, a San Francisco 49ers vagy a Kansas City Chiefs? Bordás Gábor, a DEAC Gladiators falembere beszélt a fináléról, és megtippelte azt is, hogy ki fog nyerni. Bár, nem volt könnyű dolga.

„Egyik csapat döntőbe jutásán sem lepődtem meg. Inkább azon, hogy a Baltimore Ravens nem jutott el idáig. Szerintem nem a játékosok lesznek a középpontban annak ellenére, hogy a pályán ők döntik el a meccset. Nagyobb figyelem hárulhat az edzőkre. Mindketten húzhatnak váraltant és meglepő dolgokat. Inkább Shanahantől, a 49ers trénerétől várok váratlan dolgokat, mert a San Francisco playbookjának szerintem csak egy kis részét csodálhattuk meg eddig a szezonban. Ezek a trükkös playek dönthetik majd el a találkozót. Emiatt úgy gondolom, hogy egy a 49ers felé billen a mérleg.”

Néhány szakosztálynál is bekopogtattunk és például a DEAC férfi kosarasainál találtunk egy igazi sportszerető embert, Jahenns Manigatet. A kanadai játékos kedvenc csapata, az Indianapolis Colts ugyan nem jutott el a rájátszásig, de így is lesz olyan, akinek szurkolni fog.

„Reálisan nézve, szerintem a Kansas City fog nyerni. Andy Reid vezetőedzőnek ideje lenne már egy gyűrűt behúznia, hiszen korábban a Philadelphia Eagles-zel ez nem sikerült neki. Viszont most Patrick Mahomesszal és ezzel az erős támadósorral összejöhet neki.  Azonban én a San Francisco 49ers-nek szurkolok. Főleg azért, mert az egyik legjobb barátom, Doug McDermott, aki az Indiana Pacers-ben játszik szintén 49ers szurkoló. Egyetemen barátkoztunk össze, szinte minden 49-ers és Colts meccset megnéztünk. Így úgymond egy kicsit megfertőzött ezzel, és ezért szeretném, ha a San Francisco nyerne.”

A DEAC jégkorongozóinál viszont egy kis játékot is terveztek a Super Bowl idejére. A csapat amerikai légiósa Charles Graaskamp örömmel mesélt erről, hiszen a nyertes értékes nyereményt tehet zsebre.

„Annyiból áll ez a játék, hogy a Super Bowlon negyedenként megtippelünk részeredményeket és az alapján nyerhetünk pénzt. Nagyon jó, hogy ilyen mókás programokat csinálunk a csapaton belül. Eléggé nehéz győztest választani, de mivel a San Francisco kiütötte a kedvenc csapatomat, a Green Bay Packers-t én a Kansas City Chiefs-nek szurkolok. A Kansas City eléggé erősnek bizonyult az elmúlt időszakban. De számomra a legfontosabb, hogy egy jó mérkőzést láthassak.”

Debrecenben is lesz közös Super Bowl-nézés. Ahogy tavaly, így idén is a Nagyerdei Stadion Red & White sörözője várja majd a látogatókat vasárnap este 20 órától. Lehet majd Maddenezni, felszerelést próbálni, találkozni és beszélgetni a DEAC Gladiators játékosaival, illetve nyereményjátékon részt venni, amin egy DEAC-os ajándékcsomag talál majd gazdára. Az 54. Super Bowl magyar idő szerint hétfőn, hajnali fél egykor kezdődik. Bernáth Csaba, a Red & White egységvezetője pedig arról informált minket, hogy idén is teltház várható, amely 150 ember körüli látogatót jelent.

Fotók: Derencsényi István, Szolnoki Annamária
Grafika: Fülep Csaba


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2020-01-31 23:30:23

további cikkek a témában
Responsive image
Hanász Róbert hasznosnak találta a coaching clinicet

Makranczi László * 2019-02-26 18:19:23

Responsive image
Érettségiznek a gladiátorok

Makranczi László * 2019-05-06 10:01:51