A nagy embereket is várják a gladiátorok

Frissítés: 2019-11-26 20:54:01

A DEAC Gladiators tagtoborzót tart december elsején, amellyel egyben elkezdődik a felkészülés a felnőttek számára. A vasárnapi try-outon a Debreceni Egyetem amerikaifocistái külön feladatokkal készülnek a nagyobb testtömeggel rendelkezőknek.

Az amerikai futball világában már többször is bebizonyosodott, hogy bárki űzheti ezt a sportágat. Nemcsak az izmosok sportja, hanem a vékonyabb testalkatúak és nagyobb súllyal rendelkezők is képesek nagyot alkotni a pályán. Utóbbiak például a támadó- és a védőfal fontos részei. Vagy ők védik meg az irányítót, vagy éppenséggel megállítják a futásokat. Rájuk is gondoltak a DEAC gladiátorai, akik tagtoborzót hirdetnek ezen a hétvégén. A try-outon kortól, nemtől és testtömegtől függetlenül bárki részt vehet. Ám ezúttal falember típusú feladatok is várnak a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportközpontjába érkezőkre, hogy ezekkel a feladatokkal megismerjék a tojásfoci ezen oldalát is, és esetleg megkedveljék a sportágat.

De természetesen más egyéb gyakorlatok is várnak a kilátogatókra. Egy tesztsorozaton vesznek majd részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat mérik fel a csapat edzői és játékosai. Minden résztvevő sportolásra alkalmas öltözetben jelenjen meg, terem-, vagy sportcipő ajánlott. És természetesen az együttes várja fiatal sportolókat is, akik az ország egyik legerősebb utánpótlásbázisnak a részei lehetnek!

A tagtoborzó december elsején, vasárnap 18 órától lesz a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportközpontjában. Az eseménnyel kezdi meg a DEAC Gladiators felnőtt csapata a felkészülést a tavaszi Divízió I-es szezonra.

Fotók: Kovács Zoltán, Szolnok Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-11-26 20:53:42

további cikkek a témában
Responsive image
A keleti listavezetőhöz utaznak amerikaifocistáink

Makranczi László * 2019-06-07 08:02:47

Responsive image
Parádés játékkal nyitottak az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-22 18:27:58