Ismét a Kolomposok, ismét Debrecenben

2019-10-31 14:29:32

A DEAC Gladiators U19-es csapata a Budapest Cowbells-t látja vendégül a junior bajnokság elődöntőjében vasárnap. A Debreceni Egyetem együttese második alkalommal is visszavágni a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért.

Talán kijelenthetjük, hogy a tavalyi U19-es ezüstérmes gladiátoroknak volt a legnehezebb sorsolása az alapszakaszban. A Miskolc Steelers elleni hazai keleti rangadót még viszonylag simán vette (35-6) a debreceni gárda. Ám utána jöttek az igazi próbatételek, amelyeken mind megfelelt Gyarmati Ottó csapata. A rekordbajnok Budapest Wolves-t 26-23-ra legyőzte hazai pályán, majd a címvédő Budapest Cowbells-t idegenben verte 35-20-ra. A végén pedig már belefért a sérültek pihentetése, hiszen a tabella alsó felében végző Budapest Eagles ellen 64-0-ra nyertek a cívisvárosiak Diósdon. Kiemelkedő volt idén eddig a támadósor teljesítménye, amely Kunkli László vezérletével óriási erőre kapott, de mellette az elkapók, a futók és a támadófal is kivette a részét a sikerből. És persze a Nyíregyháza Tigers-zel való együttműködés főleg a védelemben volt szembetűnő. Gyerák Máté, Taraszenkó Alex és Makkai Patrik munkája a defense-ben több mint hasznos volt. Erre a csapategységre az elődöntőben is nagy szükség lesz.

A Budapest Cowbells épphogy lecsúszott a harmadik helyről. Ugyanis a Győr Sharks-tól bekapott utolsó negyedbeli touchdown azt jelentette, hogy negyedik kiemeltként jutott a rájátszásba a fővárosi gárda. Az alapszakasz végére azonban a 19 fős keret megduzzadt és több újoncot is beépített a csapatba az edzői stáb, ami lehet, hogy túl nagy minőségi javulást nem fog eredményezni, de így nem fáradnak el hamar a kezdőjátékosok. Irányítójuk, Kelemen Marcell remek alapszakaszt tudhatott maga mögött, hiszen a tavalyi évhez képest a támadósor tagjaként szintet lépett és a védelemben is voltak jó momentumai. A Cowbells idén ugyan kikapott otthon a Gladiators-től, de az elődöntőben minden bizonnyal visszavágna. Tavalyi is hasonló volt a képlet, ám akkor aranyat ért a Kolomposok győzelme.

„Annak ellenére, hogy szerintem nekünk volt a legnehezebb sorsolásunk, a Wolves elleni meccset leszámítva jól teljesítettek a srácok” – mondta Molnár Gábor, a DEAC Gladiators támadó koordinátora. – „Nem lehet egy szavam se a srácokra, mert kitartóak voltak és keményen dolgoztak. Megmutatták, ha jól felkészülnek, akkor bárkit megverhetnek. A Budapest Cowbells viszont most veszélyesebb lesz. Ugyan az alapszakasz során megismertük egymást, de a vereség miatt most minden bizonnyal jobban felszívják majd magukat. A legnagyobb veszélyt az okozza majd, hogy tele vannak olyan játékosokkal, akiknek az egyénisége kiemelkedő. Fizikálisabbnak kell lennünk náluk és figyelnünk kell a kulcsembereikre.”

 

A DEAC Gladiators-Budapest Cowbells U19-es elődöntő november 3-án, vasárnap 13 órakor kezdődik a Böszörményi úti Agrártudományi Centrum sportpályáján. A mérkőzésre a belépés ingyenes. A találkozó alatt szakértő kommentátor segítségével ismerkedhetnek meg a kilátogatók a sportággal.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-10-31 14:29:32

további cikkek a témában
Responsive image
Sok hiányzóval a második győzelemért

Makranczi László * 2019-05-23 19:07:56

Responsive image
Titánokhoz utaznak a gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-22 08:00:00

Responsive image
Teltház és remek hangulat a Redben

Makranczi László * 2020-02-03 21:45:28