64 pontos siker és alapszakasz elsőség

Frissítés: 2019-10-27 20:51:39

A DEAC Gladiators 64-0-ra legyőzte a Budapest Eagles-t idegenben az U19-es bajnokság záró fordulójában szombaton. A Győr Sharks vereségével a Debreceni Egyetem csapata várhatja első kiemeltként a rájátszást.

Megtépázott szárnyú sasok fogadták a gladiátorokat Diósdon, hiszen a fővárosiak épphogy ki tudtak állni a sok sérültjük miatt. Viszont a DEAC-nál is több kulcsjátékos is pihenőt kapott kisebb sérülés vagy betegség miatt. Helyettesítésüket azonban jól megoldották a debreceniek, mivel az Eagles ellen nagyon kevés alkalommal remegett meg a csapat. Az első negyedben ugyan Kunkli László első passzából eladta a labdát, de utána beindult a gépezet. Boruzs Kevin egy óriási 62 yardos futással indított, amelynél nemcsak a blokkok segítettek, hanem az elkapó fizikuma, hiszen nem nagyon tudták megállítani őt (0-6). Majd megint csak Boruzs került a középpontba, aki az Eagles térfelén szerzett labdát. Majd ezután Kunkli László Radványi Áronnak adott egy 35 yardos TD-passzt. Gréczy Balázs pedig a kétpontost is értékesítette (0-14). Boruzs pedig megint csak nagyot alkotott, hiszen az Eagles puntját saját térfélen, a 40 yardos vonalnál szedte össze, majd egészen az end zone-ig vitte (0-20). És még nem ért véget az első negyed! Gál Kristóf is kedvező pozícióban szerzett interceptiont, 28 yardra a pontszerző területtől pedig Gréczy Balázs elkapásával nőtt a vendégek fórja. Gréczy ezután a kétpontost is megfutotta (0-28). A második játékrész pedig Gladiators-labdaszerzéssel indult: a nyíregyházi Gyerák Máté kaparintotta meg az Eagles futója által elejtett malacbőrt a félpályánál. Innen pedig Kunkli megint csapattársat talált, Gréczy 47 yardos elkapása módosította az állást. Majd az ifjú futó kétpontos extrájával a mérkőzésen nagyon hamar érvénybe lépett a mercy rule és futóórával ment tovább a játék (0-36). Ahogy az óra, úgy a DEAC sem állt meg, Gréczy újabb touchdownja zárta a második negyedet (0-42). Az első félidőben tehát gyakorlatilag már eldőlt a mérkőzés, de a védelem jó teljesítménye többek között Taraszenkó Alex és Makkai Patrik mínuszyardos szereléseinek is köszönhető, amellyel a hazai futók előrehaladását akadályozták meg.

A második félidőben egy kicsit álmosan kezdtek a gladiátorok és a sasok egyre jobban közeledtek a pontszerző területhez. Ám itt a védelem felébredt és Hőgye Dominik nagyon fontos interceptionjével megmenekültek a bekapott pontoktól a cívisvárosiak. A Gladiators a saját húszyardos vonaláról indulhatott, ahonnan Kunkli László egy óriási szélső futással –többek között Paulik Dániel blokkjának is köszönhetően– összehozta az újabb TD-t (0-48). Az utolsó játékrészben pedig már az volt a fontos, hogy komolyabb sérülés nélkül lehozzák a csapatok a találkozót. A védelem viszont óriási végjátékot produkált. Gál Kristóf egy interception return TD-t hozott össze, majd a kétpontost is bevitte (0-56). A találkozót pedig Boruzs 70 yardos pick sixe és Gál második kétpontosa zárta. A DEAC Gladiators egy magabiztos 64-0-s sikert aratott a Budapest Eagles vendégeként.

„Mindig nehéz az ilyen meccseket értékelni, mert egyoldalú, viszont az külön kihívás, hogy ilyenkor a játékosokban megtartsuk azt, hogy ne bízzák el magukat” – mondta Molnár Gábor, a gladiátorok offensive koordinátora. – „Fontos, hogy bármekkora az előnyünk mindig fenn kell tartaniuk ezt a teljesítményt. Ebben a sportágban nem szabad egy percre sem kiengedni. Természetesen ezen a meccsen is láttunk hibákat, de a legnagyobb pozitívum, hogy minden játékosunknak tudtunk játékperceket adni.”

A DEAC Gladiators az egyedüli veretlen csapatként végzett az alapszakasz élén, hiszen a Győr Sharks kikapott hazai pályán a Budapest Cowbells-től. Mivel a Kolomposok nem tudtak 25 ponttal többel nyerni (28-6), így a fővárosiakkal küzd meg november 3-án a debreceni együttes a döntőbe jutásért Debrecenben.

Fotók: Polgár Andrea

Budapest Eagles – DEAC Gladiators 0-64 (0-28, 0-14, 0-6, 0-16)
Pontszerzők: Gréczy Balázs, Boruzs Kevin 3-3 TD, Radványi Áron, Kunkli László, Gál Kirstóf 1-1 TD, Gréczy Balázs 3 PAT, Gál Kristóf 2 PAT


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-10-27 20:43:21

további cikkek a témában
Responsive image
Jótékonysági akciót szerveznek a gladiátorok

Makranczi László * 2019-05-14 13:52:53

Responsive image
Tudással vértezik fel a DEAC gladiátorait

Makranczi László * 2019-01-09 09:37:00

Responsive image
Ki nyeri meg a Super Bowlt?

Makranczi László * 2020-01-31 23:30:23