A rekordbajnokot fogadják az ifjú gladiátorok

2019-09-26 20:29:10

A DEAC Gladiators ezen a hétvégén egy újabb rangadót vív az U19-es bajnokságban. A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapata ezúttal a Budapest Wolves-t látja vendégül Nyírábrányban vasárnap.

Magabiztos játék és siker jellemezte a cívisvárosiak első mérkőzését a Miskolc Steelers ellen az elmúlt hétvégén. A DEAC támadósora egyértelműen megmutatta erejét a keleti rangadón, hiszen mind a futó-, mind az elkapójáték remekül működött. Az irányító Kunkli László a tavalyi szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta, de az idei első meccsen megmutatta, hogy jobb formában van, mint valaha. Rengeteg variációs lehetősége van elkapó poszton, ráadásul Németi Soma, illetve Gréczy Balázs személyében két minőségi junior futó segíti a munkáját. Emellett a védelem is jó teljesítményt nyújtott, mindössze 1 touchdownt engedélyezett a Steelers ellen. Nem mellesleg az is bebizonyosodott, hogy a nyíregyházi játékosok kiváló elegyet alkotnak a debreceniekkel.

A Budapest Wolves utánpótlásképzése országszerte híres. A Farkasok nyerték meg a legtöbbször a junior bajnokságot, tavaly azonban csak az elődöntőig meneteltek. A fővárosiaknak egyébként ez lesz az első összecsapása a szezonban, így a Gladiators számára fekete lónak számíthatnak. A Farkasok edzői stábjának azonban már van elemzésre alkalmas felvétel is a Gladiators-ról, ami nagy előnynek számíthat a felkészülést illetően. Emellett Tóth Levente személyében egy felnőtt bajnokságban is megedződött irányító adogathat az ellenfélnél, az egyik elkapója pedig az a Szabó Bálint, aki tavasszal még a DEAC játékosa volt, egy éve pedig ezüstérmet nyert a debreceniekkel.

„Sokkal keményebb mérkőzésre számítok, mint a Steelers ellenire, és ezt a srácok is tudják” – jelentette ki Gyarmati Ottó a gladiátorok vezetőedzője. – „Ebből a szempontból a Miskolc elleni összecsapás egy jó rajt volt és egy jó melegítés erre a rangadóra. A Wolves elleni összecsapás fogja majd megmutatni azt, hogy igazából mekkora erővel rendelkezünk. Nehézséget okozhat, hogy ők már láthattak rólunk felvételt, mi viszont róluk nem. A pozitív oldala ennek az, hogy így törődhettünk a saját játékunkkal, és gyakorolhattuk a playjeinket az edzéseken.”

A DEAC Gladiators-Budapest Wolves rangadó szeptember 29-én, vasárnap 14 órakor kezdődik Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán. A mérkőzésre a belépés ingyenes.

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-09-26 20:29:10

további cikkek a témában
Responsive image
A gladiátorok 'acélembere' még bírja a gyűrődést

Makranczi László * 2019-07-02 21:17:25

Responsive image
Keleti rangadó újra Debrecenben

Makranczi László * 2019-03-28 19:04:15

Responsive image
Ellenfeleket kapott a Gladiators

Makranczi László * 2020-01-12 13:05:15