Parádés játékkal nyitottak az ifjú gladiátorok

Frissítés: 2019-09-22 18:28:30

A Debreceni Egyetem U19-es amerikaifoci csapata jól kezdett a korosztályos bajnokságban. A Miskolc Steelers elleni keleti rangadón 29 pontos győzelmet szerzett, így hangolva a szeptember 29-i Budapest Wolves elleni következő találkozóra.

Tavaly sikerült a DEAC Gladiators-nek egy győzelemmel kezdenie a szezont a juniorok viadalán. Akkor a Miskolc Steelers volt az ellenfél idegenben. Most hazai pályán szintén az Acélosok ellen akartak egy jó rajtot venni. Ez meg is történt, sőt már az első negyedben bekezdtek a vendéglátók. A gladiátorok azonnal felvitték az első pontokat a táblára, miután Gréczy Balázs közelről futott be a labdával az end zone-ba. Gyarmati Patrik extrája sikeres volt (7-0). A kreatívan és változatosan támadó debreceniek nem álltak le és megduplázták nagyon hamar touchdownjaik számát. Boruzs Kevint remekül látta meg Kunkli László a pontszerző terület előtt. És bár majdnem szerelte az elkapót egy miskolci védő, Boruzs le tudott fordulni emberéről és elvitte a malacbőrt a célterületig (14-0). Viszont ezzel még nem ért véget az első játékrész, ugyanis újabb TD-t szerzett a DEAC. Kunkli ismét szemfüles volt és pontosan passzolt ezúttal Gyarmatinak, aki egy kicsit nehezen szelídítette meg a labdát, de végül be tudott futni vele az end zone-ba (21-0). A második negyedben érezhetően kezdett ébredezni a Steelers, de pontokat nem tudott felvinni a táblára. Ám a Gladiators sem, így maradt a három touchdownos előny.

A harmadik játékrészben ismét a hazaiak domináltak. A remek napot kifogó Kunkli ezúttal saját maga oldotta meg a helyzetet. Az irányító jól meglátta, hogy a jobb szélen tiszta út vezet az end zone-ig és simán be is futott a labdával az újabb hatpontosért (28-0). A meccs pedig már ebben a negyedben eldőlt, miután a 2018-as év legjobb junior játékosa, Németi Soma is feliratkozott a pontszerzők közé. Az ifjú futó egy screen passz kapott, majd két szerelést is kikerülve jutott el a végzónáig. Gyarmati ötödik sikeres extrája 35-0-ra módosította az állást, ami azt is jelentette, hogy érvénybe lépett a mercy rule, így futóórával folytatódott a találkozó. A Miskolc az utolsó negyedben végül megszerezte becsületpontjait, Bodnár Benedek egy Németiéhez hasonló touchdownt hozott össze. A DEAC Gladiators 35-6-os magabiztos sikerével remek rajtot vett az U19-es bajnokságban.

„A srácok minden gratulációt megérdemelnek, hiszen stabilan játszottak” – dicsérte csapatát Gyarmati Ottó vezetőedző. – „Nagyon jól kezdtünk és domináltunk, ültek a passzok és a futások is egyaránt. Már az első negyedben sok pontot vittünk fel a táblára és ráadásul szép touchdownokat szereztünk. Nem mellesleg a védelem hozta a formáját, meg tudta állítani Steelers támadásainak a jelentős részét, és ezzel ki tudtuk fogni egy kicsit a szelet a vitorlájukból. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk.”

A DEAC Gladiators legközelebb szeptember 29-én Nyírábrányban fogadja a többszörös bajnok Budapest Wolves korosztályos csapatát.

Fotók: Derencsényi István

DEAC Gladiators – Miskolc Steelers 35-6 (21-0, 0-0, 14-0, 0-6)
Pontszerzők: Gréczy Balázs, Boruzs Kevin, Gyarmati Patrik, Kunkli László, Németi Soma 1-1 TD, Gyarmati Patrik 5 XP, illetve Bodnár Benedek


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-09-22 18:27:58

további cikkek a témában
Responsive image
Egy gladiátor a válogatott bő keretében

Makranczi László * 2019-07-26 11:20:20

Responsive image
Új hadvezérük van a gladiátoroknak

Makranczi László * 2019-07-23 19:59:11