Keleti rangadóval kezdődik az ifjú gladiátorok hadjárata

2019-09-19 22:07:01

Szombaton indul az U19-es bajnokság a DEAC Gladiators számára, ráadásul a Miskolc Steelers érkezik a cívisvárosba. Az acélosok korábban már kétszer is ezüstérmesek voltak a juniorok megmérettetésében.

Jelentősen megerősödött a Debreceni Egyetem utánpótlás csapata a tavalyi szezonhoz képest. Bár voltak, akik kiöregedtek, mégis új ifjú tehetségek csatlakoztak az elmúlt egy évben a gárdához. És nem csak Hajdú-bihariak! A nyári holtszezonban, mint kiderült, a Nyíregyháza Tigers nem tudott indulni a korosztályos bajnokságban, így a szabolcsiaktól több játékos is csatlakozott a bajnoki címért harcoló DEAC-hoz. A tavalyi szezon után éhesek is a sikerre a gladiátorok, hiszen Debrecenben maradtak alul a Budapest Cowbells ellen, így nem tudták az ifjoncok megtörni a fővárosi uralmat. Az ajaki edzőtábor jól összekovácsolta a csapatot és a nyíregyházi ifjak is kiválóan beilleszkedtek.

Tavaly is a Miskolc Steelers ellen kezdett a Gladiators, akkor sima debreceni siker született idegenben. Az acélosok viszont nem fogják könnyen adni a bőrüket. A juniorok rutinja most nőtt, ráadásul az Eger Heroes-tól is érkeztek fiatalok a borsodiakhoz. Nem mellesleg egy olyan alakulatról van szó, amely korábban kétszer is eljutott a fináléig, ahol mindkét alkalommal a Budapest Wolves állította meg őket.

„A játékosok beleadtak mindent már a felkészülés alatt” – emelte ki Gyarmati Ottó, a Gladiators vezetőedzője.” – Nagyobb hátráltató tényező nem volt. Én úgy gondolom, hogy a felkészülés remekül sikerült, okkal bízhatunk idén is a döntőben még úgy is, hogy a sorsolásunk kifejezetten nehéznek mondható. A Tigers-es srácok nagyon jó játékerőt képviselnek, könnyen be tudtak illeszkedni, igazi csapatjátékosok. Közülük többen is a kezdőben fognak helyet kapni. A Steelers-zel mindig kiélezett meccset játszottunk, nem lesz ez másképp most hétvégén sem. Természetesen a cél a győzelem.”

A DEAC Gladiators-Miskolc Steelers összecsapás szeptember 21-én, szombaton lesz 13 órától, a Böszörményi úti Campus sportpályáján. A belépés a mérkőzésre ingyenes.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-09-19 22:07:01

további cikkek a témában
Responsive image
Boruzs Kevin parádézott, megvan az első győzelem!

Makranczi László * 2019-04-15 08:40:55

Responsive image
Tudással vértezik fel a DEAC gladiátorait

Makranczi László * 2019-01-09 09:37:00

Responsive image
Idén is nézze együtt a Super Bowlt a gladiátorokkal

Makranczi László * 2020-01-23 07:34:12