Debrecen-Nyíregyháza összefogás a junior bajnokságban

2019-08-26 10:25:10

Szeptemberben becsengetnek a juniorok számára és elkezdődik az U19-esek megmérettetése. A tavalyi ezüstérmes DEAC Gladiators ismét döntőbe jutna, ám az idei úton nagy segítséget kapott a Debreceni Egyetem együttese.

A gladiátoroknak ugyanis jelentősen bővült és erősödött a játékosálománya. A Nyíregyháza Tigers nem tudott elindulni a korosztályos bajnokságban, így több fiatal is csatlakozott egy közös megállapodás részeként a debreceni alakulathoz. Ezzel a Gladiators kerete 30 főre nőtt, ami ebben a korosztályban egy vidéki együttesnél jelentős létszámnak számít. Emellett rengeteg poszton nagy tapasztalattal rendelkező játékosok állnak majd az edzői stáb rendelkezésére.

„Ez számunkra nagy erősítés, mert látszik, hogy a Tigers-es srácok nagyon erősek, technikásak és agilisek, nem ma kezdték el a sportot” – mondta Gyarmati Ottó, a gladiátorok vezetőedzője. – „Eddig a csapatba való beépítésük is remekül halad. Úgy érzem, hogy az edzőtáborban nem érte őket negatív dolog és a Gladiators-játékosok láthatóan jól kijönnek velük.”

A nyíregyházi játékosok is részt vettek tehát a hétvégi ajaki edzőtáborban, amelyet évente kétszer szervez meg a Gladiators, a felnőtt és a junior bajnokságot megelőző hetekben. Ráadásul idén posztedzőkkel tudtak gyakorolni a cívisvárosiak. A Tigers-től több olyan amerikaifocistra is érkezett, akiknek nemcsak Divízió I-es, de HFL-es (Hungarian Football League) tapasztalata is van már.

„Nagyon jónak és erősnek tűnik a csapat” – emelte ki Taraszenkó Alex, a Tigrisek defensive endje. – „Az edzések nagyon erősnek és keménynek tűntek, de ez egy kicsit a hőségnek is betudható. A drillek mások voltak, mint amikhez én hozzászoktam, emellett a tackle technika is új volt még számomra. Nyilván még kell egy kicsit dolgoznunk, de jó megérzéseim vannak a csapattal kapcsolatban.”

A Gladiators-ön nagy nyomás lehet idén, hiszen az előző szezonban Debrecenben elveszítette a döntőt a Budapest Cowbells ellen. Nem sok játékos öregedett ki, így a csapat gerince megmaradt, ráadásul tehetséges fiatalok is érkeztek a toborzók során. Németi Somára, a gladiátorok futójára kiemelt figyelem hárulhat, aki tavaly három poszton –irányítóként, futóként és linebackerként– is nagyot alkotott. Emellett az év legjobb U19-es játékosa lett 2018-ban.

„Mindenképp szeretnék az utolsó junior szezonomban a tavalyihoz hasonló eredményt elérni” – jelentette ki Németi Soma. – „Reméljük, hogy idén sikerül aranyat nyerni, és számomra csak hab lenne a tortán, ha ismét az év legjobbja lehetnék. De természetesen igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani. Viszont annak külön örülök, hogy több tapasztalt nyíregyházi játékos is csatlakozott, mert így nem kell sokszor oda-vissza játszani és minőségileg is javult a csapat.”

A DEAC Gladiators idén is szeretne döntőbe jutni az U19-es bajnokságban. Egy átalakult edzői stábbal és egy megerősített kerettel bizonyítanák be, hogy érdemesek az aranyérem megszerzésére.

„Hatalmas az elvárás” – hangsúlyozta ki Gyarmati Ottó. – „Nyilván az edzői stáb nagyon átalakult nálunk, de a junior bajnokságban továbbra is elvárás a döntő és remélhetőleg a tavalyi eredmény túlszárnyalása, ami aranyat jelentene.”

A junior bajnokság szeptember 7-én rajtol, de a Debreceni Egyetem együttese csak 21-én lép pályára. Akkor hazai pályán a Miskolc Steelers-zel vív keleti rangadót.

Fotók és videó: Makranczi László

A DEAC Gladiators menetrendje az U19-es bajnokság alapszakaszában:
Szeptember 21.: Miskolc Steelers (hazai)
Szeptember 29.: Budapest Wolves (hazai)
Október 13.: Budapest Cowbells (idegenbeli)
Október 26.: Budapest Eagles (idegenbeli)

 

Videón is betekinthetnek a DEAC Gladiators ajaki edzőtáborába:


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-08-26 10:25:10

további cikkek a témában
Responsive image
Tudással vértezik fel a DEAC gladiátorait

Makranczi László * 2019-01-09 09:37:00

Responsive image
A rekordbajnokot fogadják az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-26 20:29:10

Responsive image
Hat gladiátor az egyetemi válogatott bő keretében

Makranczi László * 2019-01-14 19:33:22