Itthon zárják a szezont a DEAC amerikaifocistái

Frissítés: 2019-06-21 09:04:08

A Gladiators a múltban kiélezett, fordulatos összecsapásokat vívott a Budapest Cowbells 2-vel. A Debreceni Egyetem együttese viszont szeretne egy győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől.

A sikerért viszont nagyon meg kell dolgoznia a DEAC Gladiators-nak. Ezen a héten a sok huzavona után kiderült, hogy vasárnap helyett szombatra került át a találkozó, mivel a Kolomposok elitligában szereplő gárdája a hét utolsó napján küzd majd a döntőbe jutásért. Az időpont áthelyezés azonban megkavarhatja a lapokat a gladiátoroknál ugyanis néhány kulcsjátékos nem tud majd részt venni a találkozón. Viszont a mindössze 16 éves Kunkli László előtt itt az újabb lehetőség a bizonyításra. Az Eger Heroes ellen ugyan sokszor még idegesen játszott, de ezúttal már magától sokkal jobb teljesítményt vár. Neki pedig van elszámolnivalója a Kolomposok néhány junior korú játékosával, akik tagjai volt annak a gárdának, amely Debrecenből elhozta az U19-es bajnoki címet még tavaly ősszel.

A Budapest Cowbells 2 számára viszont óriási téttel rendelkezik ez a párharc, hiszen egy győzelemmel a fővárosiak megelőzik a Nyíregyháza Tigers-t a keleti csoportban és bejutnak a Divízió I. rájátszásába. A Kolomposok szakvezetőjének, Veszeli Gábornak ismerős a debreceni közeg, hiszen korábban ő is a gladiátoroknál alapozta meg edzői karrierjét. Tavaly például az Eger Heroes trénereként Divízió II-t is nyert. A Cowbells 2-nél viszont kérdés, hogy meg merik-e kockáztatni azt, hogy elhozzák azokat a játékosaikat, akik egy nappal később, akár pályára léphetnek a HFL-elődöntőben is?

„Szeretném, ha a csapat egy nagyon határozott és kemény játékot képviselne szombaton” – mondta Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Erre szükség is lesz, mert ez az időpont áthelyezés befolyásolta a meccskeretünket. Nagyon bízok abban, hogy mindenki felszívja magát, és akik pályára lépnek száz százalékot adnak ki magukból. Hiába csökkentett létszámmal állunk ki ezekben a srácokban megvan, ami kell a győzelemhez, csak el kell hinniük azt, hogy képesek nagyot alkotni, és megverhetik a Cowbells-t.”

A DEAC Gladiators-Budapest Cowbells 2 mérkőzés június 22-én, szombaton 15 órakor kezdődik a Böszörményi úti Campus sportpályáján. A találkozóra a belépés ingyenes.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-06-21 00:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
A keleti listavezetőhöz utaznak amerikaifocistáink

Makranczi László * 2019-06-07 08:02:47

Responsive image
Győzni kell az utolsó hazai alapszakasz meccsen

Makranczi László * 2019-04-26 08:00:00