Nagyarányú vereség, de az offense életre kelt

Frissítés: 2019-06-09 12:00:05

A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapata Egerbe utazott és bár a Hősök esélyesebbnek számítottak lévén, hogy bebiztosították már keleti elsőségüket, a gladiátorok mégis győzni akartak. Sok kisebb hibák döntöttek a két együttes összecsapásán, amin a Heroes végül 29 pontos sikert aratott.

Rekkenő hőség és egy nagyon fizikális ellenfél. Ez várta a fekete mezben játszó DEAC Gladiators játékosait Egerben. Kunkli László már néhány playnyi lehetőséget kapott a szezonban, ám most egy egész meccsen át ő irányított Molnár Gábor sérülése miatt. Bár egy kicsit idegesen kezdett, de hamar belelendült a játékba a mindössze 16 éves irányító. Szabó Bálinttal és Boruzs Kevinnel, junioros társaival jól megértette magát a pályán. Az első negyedben Elijah Fera félpályás futása hozta meg a hazai vezetést (7-0). A második játékrészben sok hibával játszott a Gladiators védelme, több offside büntetést is kihasznált az Eger és jól haladt előre. Joó Richárd és Bleszity Erik elkapásaival már 20-0 volt a Heroes előnye. Azonban a Gladiators-offense elkezdett éledezni. Kunkli László pedig egy óriási első TD-passzt dobott Boruzs Kevinnek, aki egy 70 yardos akciót zárt pontokkal. Vámosi Patrik pedig az extrát is értékesítette (20-7). Ez maradt a szünetre is.

A harmadik negyedben jól kezdett az Eger, Elijah Fera visszahordta Vámosi kick-offját (27-7). Viszont a válasz nem maradt el. Ismét a Kunkli-Boruzs kettős hozott össze egy újabb touchdownt, utóbbi ezúttal 55 yardot haladt a labdával az end zone-ig (27-13). Ezt követően ismét sokat hibázott a defense, amelyet az egri offense kihasznált Bleszity második elkapásával, valamint Eged Roland karrierje első touchdownjával (41-13). A Gladiators a nagy hátrány ellenére nem kedvtelenedett el és tovább építkezett. Ennek meglett az eredménye, a lelkesen haladó támadósor Gréczy Balázs futásával újabb pontokat hozott (41-19). A végén még volt néhány lehetősége a gladiátoroknak a pontszerzésre, viszont ezeket nem tudta kihasználni. Nem úgy az Eger, amely Bleszity harmadik elkapásával és Jokhel Erhard extrájával beállította a 48-19-es végeredményt.

„Az eddigi szezonhoz képest most egy inverz Gladiators-t lehetett látni” – kezdte értékelését Hanász Róbert, a DEAC vezetőedzője. – „Sokkal nyugodtabban és összeszedetteben játszott a támadó alakulatunk, mint eddig. A védelmünk azonban rengetegszer megzavarodott a találkozó alatt, olyan hibákkal játszottak a srácok, amiket egész évben nem lehetett látni tőlük. Sok offside büntetést kaptunk, de ezt inkább a nagy akarás eredményezte. Ám a probléma az volt ezzel, hogy amikor elkövették a szabálytalanságot, akkor leálltak és ezt az ajándékjátékot kihasználta az Eger. Ettől függetlenül egyre jobban ismerem meg a srácokat, és ők is engem. Megerősödik bennem az, hogy ez egy félelmetes játékosállománnyal megáldott csapat, amely ősszel és jövőre nagyobb eredmények elérésére lesz hivatott.”

A szezon a Gladiators számára ezzel még nem ért véget, június 23-án a Budapest Cowbells 2 ellen pótolja be a DEAC az április végén elmaradt összecsapást, Debrecenben.

Fotók: Szolnoki Annamária

Eger Heroes – DEAC Gladiators 48-19 (7-0, 13-7, 21-6, 7-6)
Pontszerzők: Bleszity Erik 3 TD, Elijah Fera 2 TD, Joó Richárd, Eged Roland 1-1 TD, Jokhel Erhard 6 XP, illetve Boruzs Kevin 2 TD, Gréczy Balázs 1 TD, Vámosi Patrik 1 XP


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-06-09 11:25:58

további cikkek a témában
Responsive image
A rekordbajnokot fogadják az ifjú gladiátorok

Makranczi László * 2019-09-26 20:29:10

Responsive image
Egy gladiátor a válogatott bő keretében

Makranczi László * 2019-07-26 11:20:20

Responsive image
Sok volt a hiányzó, oda a rájátszás

Makranczi László * 2019-05-27 00:25:20