A keleti listavezetőhöz utaznak amerikaifocistáink

2019-06-07 08:02:47

A DEAC Gladiators-re a szezon legnehezebb összecsapása vár. A Debreceni Egyetem amerikaifoci csapata az Eger Heroes-zal mérkőzik meg szombaton idegenben. A Hősök futójátéka az egyik legerősebb a bajnokságban importjuknak köszönhetően.

A debrecenieknél az elmúlt hetekben megszaporodott a maródiak listája, sokan megsérültek a meccsek alatt. A Gladiators még a védelemben meg tudta oldani a hiányzók pótlását, ám offense-ben ez kevésbé sikerült. Ez a Dabas Sparks elleni idegenbeli találkozón meglátszott, sok újonc kapott lehetőséget, így még az összhang nem volt tökéletes köztük. Azonban a defense megint erőn felül teljesített ismét. Ennek bizonyítéka egyben az is, hogy a szezonban eddig kiválóan teljesítő Gyarmati Patrik lett a forduló legjobb védőjátékosa. Fontos lesz, hogy szombaton ismét jó napot fogjon ki a gladiátorok védelme, mert az Eger Heroes futójátékára eddig nem nagyon találtak ellenszert a Divízió I. csapatai.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Hősök eddig az Elijah Fera, a neki utat csináló Spisák Erik, illetve a fizikális támadófal hármasegységére építettek idén. A passzjáték helyenként működik, hol döcög, így ezen a téren a legsebezhetőbb a Heves megyei együttes. Viszont a defense-ben megtalálható az a rutin és erő, ami évekig jellemezte a korábbi elitligás együttest. Egyértelműen az egyik bajnokesélyese a másodosztálynak a Szombathely Crushers mellett.

„Számunkra nem létezik az a kifejezés, hogy ’tét nélküli meccs’, hiszen az ember mindig győzni megy fel a pályára” – jelentette ki Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Várom a mérkőzést. Kíváncsi vagyok, hogy az Eger futójátéka mennyire fogja megnehezíteni a védelmünk hatékonyságát, hiszen a futás elleni védekezésünk rendkívül jól teljesített az idényben! Támadó részről Molnár Gábor sérülése bizonyítási lehetőséget ad Kunkli Lászlónak és egyben lehetőséget a bemutatkozásra is a felnőtt bajnokságban. Ez a nemvárt fordulat mindenféleképpen egy más játékot eredményez majd az egri védők számára is.”

Az Eger Heroes-DEAC Gladiators összecsapás június 8-án, 15 órától lesz az Északi Sporttelepen.

Fotók: Szolnoki Annamária


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-06-07 08:02:47

további cikkek a témában
Responsive image
Győzni kell az utolsó hazai alapszakasz meccsen

Makranczi László * 2019-04-26 08:00:00

Responsive image
Idén is nézze együtt a Super Bowlt a gladiátorokkal

Makranczi László * 2020-01-23 07:34:12