A rászoruló családoknak segítettek a DEAC amerikaifocistái

Frissítés: 2019-05-30 12:37:14

A Debreceni Egyetem amerikaifoci-csapatának játékosai szerdán jelentős mennyiségű tartós élelmiszert adtak át a Tündérkör Alapítvány számára. Az eseményen részt vett a DEAC ügyvezetője, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna és a kosárlabdacsapat játékosa, Tóth Bence is.

A május a Gladiators számára a bajnokság mellett mindig a jótékonykodásról szólt. Mint ismert, 26-án a játékosok a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának kis betegeit látogatták meg és vittek számukra játékokat Gyereknap alkalmából. Ám a kezdeményezésnek egy másik része is volt, ugyanis a gladiátorok tartós élelmiszergyűjtést is hirdettek. Az amerikaifocistáknak nagyon fontos, hogy segítséget nyújtsanak. Hiszen ahogy elhíresült a sportágban a mondás: „Jobb adni, mint kapni!”.

„Így tudjuk megköszönni a szurkolóinknak és támogatóinknak azt, hogy mellettünk állnak” – hangsúlyozta Hanász Róbert, a gladiátorok vezetőedzője. – „Ilyen gyűjtések során megpróbálunk mi is minél többet visszaadni abból, amit kaptunk. Szeretném én is, hogy az ilyen kezdeményezések, illetve tevékenységek meghatározók legyenek a Gladiators életében.”

DEAC Gladiators a klub szakosztályaival és a debreceniekkel együttműködve 250 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek a Tündérkör Alapítvány számára. Tóth Ferenc társelnök elmondta, az adományt 40-50 családnak, nagyrészt debrecenieknek, illetve több környező kisebb településre viszik el, főleg olyan gyermekes családoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nagyon nehéz helyzetbe. Hozzátette, hogy jobbkor nem is jöhetett volna ez a felajánlás.

„Mindig óriási jelentőséggel bír egy ilyen adomány, főleg, ha a megkeresésünk előtt egy hónappal ürül ki a száraz élelmiszer bankunk” – osztotta meg az alapítvány társelnöke. – „Reméljük, hogy a DEAC-cal hosszútávú lesz ez az együttműködés, hiszen mindannyian debreceniek, lokálpatrióták vagyunk. Nem szabad elfelejtenünk a sport szeretetét sem. A Tündérkör Alapítvány számára is fontos, hogy a gyerekeket is erre neveljük.”

 

Száz éves idén a DEAC. A Debreceni Egyetem sportklubjának fontos, hogy ilyen akciók mellé álljon. A gyűjtésben és annak megszervezésében közreműködött többek között a floorball, a kosárlabda, a labdarúgó és a röplabda szakosztály is. Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy a klub életében kiemelkedő szerepet kapnak az ilyen kezdeményezések.

„Nagyon fontosak számunkra a gyerekek, mivel a legtöbb szakosztályunkban egészen az óvodás korúaktól nevelünk” – emelte ki Lóczi Lászlóné Kovács Marianna. – „Természetesen az is fontos, hogy nemcsak a sportolók, hanem a gyermekek, a családok is csatlakozzanak a DEAC életébe. Szeretnénk őket teljes mértékben és létszámban bevonni a programjainkba.”

Az átadón a DEAC ügyvezetője és a Gladiators amerikaifocistái mellett Tóth Bence, az NB I/A-s kosárlabdacsapat játékosa is nagy segítséget nyújtott, hogy jó helyre kerüljön a nagy mennyiségű adomány.

Fotók: Kovács Anikó

Videó: Boruzs Kevin


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-05-29 16:50:50

további cikkek a témában
Responsive image
Sok volt a hiányzó, oda a rájátszás

Makranczi László * 2019-05-27 00:25:20

Responsive image
Meglepték a hölgyeket a gáláns gladiátorok

Makranczi László * 2019-03-08 17:58:01

Responsive image
Ovisokat leptek meg a DEAC gladiátorai

Makranczi László * 2019-09-03 19:46:11