Sok volt a hiányzó, oda a rájátszás

Frissítés: 2019-05-27 00:37:42

A DEAC Gladiators-nél sokan hiányoztak sérülés miatt. Így próbáltak amerikaifocistáink a Dabas Sparks otthonában győzni, ám a szikrák egy kellemetlen csapat hírében állt. Ezt a szombati találkozón be is bizonyították Bíró Krisztián fiai.

A Debreceni Egyetem együttesének fontos volt, hogy győzzön és életben tartsa rájátszásba jutásának esélyét. Azonban Dabason eddig minden Divízió I-es csapat megszenvedett a sikerért. A Budapest Wolves 2 el is bukott. A gladiátoroknak ez nem volt szándékukban. Habár az első negyedben sokszor nehéz helyzetbe került a vendég alakulat, hiszen a defense leginkább saját pontszerző területe előterében volt kénytelen védekezni. Egy punt után Dobos Attila visszahordása jó pozícióba hozta a hazaiakat, ahonnan touchdownt ugyan nem tudtak szerezni, de mezőnygólt igen (3-0). A második játékrész elején növelni tudták fórjukat a szikrák. Egy rossz snap után Szabó Lajos nem tudta megfogni a labdát, rá kellett feküdnie az end zone-ban. Érkezett Gulyás Dávid, aki egy szereléssel bebiztosította, hogy ne tudjon felkelni: safety (5-0). Hamarosan viszont ismét a Sparks-é volt a támadás joga, mivel a gladiátorok nem tudtak előre haladni a pályán. Ezt pedig ismételten kihasználta a hazai gárda. Strupka András a saját 35 yardos vonaláról eresztett meg egy nagy passzt, amit Dobos Attila üresen kapott meg a DEAC térfelén, és a maradék távot az pontszerző területig megfutotta (12-0). A debreceniek nem tudtak válaszolni, így maradt a két labdabirtoklásnyi előnye a dabasiaknak a szünetre.

A harmadik játékrészben szinte lemásolták első touchdownjukat a hazaiak. Strupka ismét Dobost találta meg egy remek hosszú átadással, amellyel már 18 ponttal vezettek a szikrák. Eldőlni látszott a találkozó, ám az utolsó negyedben a Gladiators óriásit küzdött azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. Egy szépen felépített akció után Béres Marcell elkapása hozott pontokat (18-6). Ezután az egész találkozón remeklő védelem nagyon gyorsan pontokat szerzett, Gyarmati Patrik lopta le a levegőből Strupka átadását a Dabas 40 yardos vonalánál, a malacbőrrel pedig gyorsan vissza is loholt az end zone-ig. Vámosi Patrik extrája sikeres volt (18-13). A találkozó végén a gladiátorok még támadhattak azért, hogy fordítsanak, de Molnár Gábor egy szerelés után elvesztette a labdát, így a Sparks 18-13-ra legyőzte a Gladiators-t.

 

„Már az első félidőben megmutathattuk volna a dominanciánkat, de ez nem jött össze” – értékelte a találkozót Hanász Róbert vezetőedző. – „A defense ismét erőn felül teljesített, az első félidőben nagyon sokat voltak a pályán. A támadósor azonban nem tudott kiegyensúlyozott lenni, ami egyben a sok hiányzó miatt is volt minden bizonnyal. Ha nagyobb kerettel utaztunk volna Dabasra, akkor kiélezettebb csatát tudtunk volna vívni a Sparks-szal. Dolgozunk tovább, mert az Eger sokkal nehezebb ellenfél lesz.”

Ez a vereség egyben azt is jelentette, hogy a debreceniek már nem juthatnak be a rájátszásba. A DEAC Gladiators legközelebb június 8-án az Eger Heroes vendége lesz.

Fotók: Szolnok Annamária

Dabas Sparks – DEAC Gladiators 18-13 (3-0, 9-0, 6-0, 0-13)
Pontszerzők: Dobos Attila 2 TD, Bíró Krisztián 1 FG, Gulyás Dávid 1 S, Bíró Krisztián 1 XP, illetve Béres Marcell, Gyarmati Patrik 1-1 TD, Vámosi Patrik 1 XP


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-05-27 00:25:20

további cikkek a témában
Responsive image
Junior Bowlt játszik a Gladiators!

Makranczi László * 2019-11-03 20:03:14

Responsive image
Új hadvezérük van a gladiátoroknak

Makranczi László * 2019-07-23 19:59:11

Responsive image
Keleti rangadó újra Debrecenben

Makranczi László * 2019-03-28 19:04:15